Utelukker at de pågrepne har noe med drapet på gjøre

Politiet har avhørt tre menn fra Myanmar i forbindelse med det brutale drapet på Koh Tao, men utelukker at de har noe med drapet å gjøre. Nå peker politiet ut en mann som ses på overvåkningsbilder fra drapsnatten.

Drapene i Thailand

NETT-TV: Politiet har avhørt flere fremmedarbeidere fra Myanmar etter det brutale drapet på to unge briter.

Hannah Witheridge

DREPT: Familien til avdøde Hannah Witheridge (23) er ventet å ankomme Bangkok i dag.

Foto: Facebook / SWNS

Politiet har frigitt overvåkningsbilder som viser David Miller (24) og Hannah Witheridge (23) gå hånd i hånd mot stranda rett før de skal ha blitt drept.

På et overvåkningsbilde som er tatt like etter, kommer en asiatisk mann som Daily Mail nå omtaler som hovedmistenkt. Dette er ikke bekreftet av politiet.

– Mannen gikk fram og tilbake ganske hektisk i perioden det antas at ofrene døde, mellom 02 og 04 på natten, uttaler politibetjent Somsak Noorod, ifølge britiske Daily Mail.

– Slått ihjel med hakke

drap tahiland

HADDE STORE SKADER: David Miller (24) fra Jersey og Hannah Witheridge (23) fra Norfolk ble funnet drept på en strand i Koh Tao i Thailand mandag morgen.

Foto: Stringer/Reuters

De unge britene ble funnet delvis avkledd på en strand i Koh Tao i Thailand mandag morgen.

Politiet mener at David Miller (24) fra kanaløya Jersey og Hannah Witheridge (23) fra Norfolk ble slått i hjel med en hakke.

En blodig hakke ble funnet 35 meter fra der kroppene lå. Ofrenes klær ble funnet like i nærheten, ifølge politiinspektør Prachum Ruangthong.

Menn fra Myanmar pågrepet

Tirsdag ble tre menn fra Myanmar avhørt av politiet, og flere medier meldte at offerets bukse hadde blitt funnet i boligen som huset flere fremmedarbeidere.

Nå melder politiet at personene som ble anholdt er utenfor mistanke.

– De var veldig langt unna åstedet. Det var trolig ikke dem, sier distriktets politisjef Panya Maman til AFP.

Han sier de har tatt DNA-prøver av mennene, men ville ikke gi ytterligere detaljer.

Politiet avviser at de leter etter vennen til en av ofrene.

– Alle de britiske statsborgerne er nå på vei hjem, sier den regionale politisjefen Kiattipong Khawsamang til AFP, og legger til at de er utenfor mistanke.

– Voldtatt

Thailandsk politi sier til avisen Bangkok Post at de mistenker at Hannah Witheridge også ble voldtatt.

Det britiske paret var søndag kveld på en bar ikke langt fra stedet der de bodde. De forlot baren sammen ved 01-tiden lokal tid. Like i nærheten ble det holdt en stor strandfest med cirka 50 deltakere, de aller fleste utenlandske turister.

Festen skal ha pågått til utpå morgensiden, melder flere medier. Flere som var til stede på festen har fortalt at de to britiske ungdommene også var der.

Obduseres i Bangkok

Kroppene til de døde britene fraktes tirsdag til obduksjon i Bangkok.

De to skal ha oppholdt seg på øya siden slutten av august, men de reiste ikke sammen.

Koh Tao er kjent for sine fantastiske hvite sandstrender og asurblått vann, og er et populært sted blant dykkere.

Sky News har snakket med flere britiske turister på øya. Kath Patel og Helen Bradbrook er ryggsekkturister og kom til øya etter å ha besøkt Vietnam og Kambodsja.

– Dette er det stedet vi har følt oss tryggest på hittil på reisen. Det har vært så fredelig her, og de lokale innbyggerne har vært så hyggelige, sier de. De forteller også at de har bestemt seg å holde seg innendørs i kveld, på den siste dagen av oppholdet på øya.

Det er bare rundt 2000 fastboende på øya, men det kommer flere tusen turister hvert år. Turisme er den klart viktigste næringsveien på øya.

Laster kart, vennligst vent...

HER SKJEDDE DET: Det er bare rundt 2000 fastboende på øya Koh Tao, men det kommer flere tusen turister hvert år. Turisme er den klart viktigste næringsveien på øya.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt