Tre menn løslatt etter terrorangrepet i London

Politiet i Storbritannia har løslatt tre menn som ble pågrepet, mistenkt for medvirkning i terrorangrepet på London Bridge og ved Borough Market.

Britain London Bridge Attack

Ytterligere tre personer er løslatt etter å ha vært mistenkt for medvirkning til terrorangrepet på London Bridge og Borough Market tidligere denne måneden. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

Foto: Frank Augstein / AP

Mennene er mellom 19 og 28 år. Tidligere har 17 pågrepne personer blitt løslatt. Åtte mennesker ble drept og 48 ble skadd i angrepet tidligere denne måneden.

De tre mistenkte gjerningsmennene ble skutt og drept av politiet.

I henhold til Storbritannias terrorlover kan mistenkte holdes i varetekt i opptil 14 dager, uten at det blir tatt ut siktelse.

Falske bombebelter

London-politiet publiserte forrige uke bilder av de falske bombebeltene som ble brukt under angrepet på London Bridge.

På beltene hang det vannflasker som skulle se ut som eksplosiver.

Angriperne brukte rosa keramiske kniver med 30 centimeter lange blad før de ble skutt og drept av politiet. Alle tre hadde på seg beltene da de ble skutt.

Planla å bruke lastebil

Terrorangrepet ved broen skulle egentlig utføres med en innleid lastebil, men betalingen ble avvist.

Lederen for de tre angrepsmennene – Khuram Butt – forsøkte først å leie en 7,5 tonn tung lastebil for å utføre forrige ukes angrep, men betalingen hans gikk ikke igjennom, opplyste britisk politi forrige uke.

Dermed endte de i stedet med å leie en mindre Renault varebil som de brukte til å meie ned fotgjengere på broen før de gikk løs på folk med kniver i Borough Market.

Bilder av falske bombebelter frigitt av politiet i London

FALSKE BOMBEBELTER: På beltene hang det vannflasker som skulle se ut som eksplosiver. Alle de tre terroristene hadde på seg beltene da de ble skutt.

Foto: LONDON METROPOLITAN POLICE

SISTE NYTT

Siste nytt