Hopp til innhold

Tre land øver på et mulig nordkoreansk missilangrep

Sør-Korea, USA og Japan har innledet en felles militærøvelse som forberedelse på eventuelle missil- eller atomtrusler fra Nord-Korea.

South Korea Koreas Tensions

En ballistisk missil blir avfyrt under en øvelse i Sør-Korea i september under en øvelse. Nå foretar landet enda flere øvelser sammen med USA og Japan som følge av økende prøveoppskytninger fra Nord-Korea.

Foto: AP

Øvelsen finner sted utenfor Sør-Korea og langs Japans kyst, opplyser sørkoreanske forsvarskilder.

Fellesøvelsen skal foregå i løpet av de neste to dagene. Styrkene skal blant annet trene på å spore nordkoreanske missiler, melder Reuters.

De tre landene har de siste månedene gjennomført flere felles militærøvelser etter at USA og Sør-Korea inngikk en avtale om dette etter flere nordkoreanske pørveoppskytninger av missiler.

Lover økt press på Nord-Korea

Øvelsen kommer en dag etter at USAs president Donald Trump og Japans gjenvalgte statsminister Shinzo Abe ble enige om å stå sammen og øke presset mot Nord-Korea.

Abe sa at Nord-Korea og provokasjonene fra Pyongyang står øverst på agendaen og den gjenvalgte statsministeren lover et «sterkt og bestemt» diplomati for å tvinge det nordkoreanske regimet til å skifte kurs.

Forsvarsministermøte

Forsvarsministerne til USA, Japan og Sør-Korea møttes i går under en konferanse i regi av Organisasjonen av sørøstasiatiske land (Asean).

Der ble de enige om å styrke innsatsen mot den økende trusselen fra Nord-Korea og i enda større grad dele informasjon om Nord-Koreas våpenprogram, heter det i en felles uttalelse, ifølge South China Morning Post.

De tre landene skal også styrke beredskapen og i den forbindelse gjennomføre flere øvelser med amerikanske bombefly.

SISTE NYTT

Siste nytt