NRK Meny
Normal

Tre israelere drept av palestiner

Israel fordømmer angrepet, mens Hamas hyller gjerningsmannen. Palestineren som hadde israelsk arbeidstillatelse var på jobb i en bosetting på Vestbredden, da han gikk til angrep.

 Stedet der en palestiner drepte tre israelere

SKUTT på VESTBREDDEN: Bildet med det knuste vinduet viser stedet der en palestinsk arbeider skjøt og drepte tre israelere.

Foto: Ammar Awad / Reuters

Ifølge en talsperson i politiet i Israel, ble palestineren stanset ved inngangen til bosettingen som ligger nordvest for Jerusalem. Der ble han anmodet om å identifisere seg.

politi på vakt ved Har Adar

Israelsk politi på vakt ved inngangen til bosettingen Har Adar der tre israelere ble drept i dag.

Foto: Menahem Kahana / AFP

– En terrorist ankom bakveien til bosettingen Har Adar sammen med andre palestinske arbeidere. Han dro fram et våpen og åpnet ild mot sikkerhetsstyrkene, opplyser polititalsmann Mickey Rosenfeld.

Den israelske avisen Haaretz melder at palestineren skjøt fire personer hvorav to jobbet i grensepolitiet og to var vektere i et privat vaktselskap. Den ene politimannen og begge vekterne døde av skuddskadene. En politimann er alvorlig skadd.

37 år gammel palestiner

Gjerningsmannen ble selv skutt av israelsk politi. Han er identifisert som en 37 år gammel palestiner. Mannen hadde israelsk arbeidstillatelse og bodde i den palestinske landsbyen Beit Suriq ikke langt fra bosettingen der han jobbet.

etterforskere på åstedet

Israelske politietterforskere samler bevis der en palestinsk arbeider skjøt og drepte tre israelere.

Foto: Thomas Coex / AFP

Israel fordømmer angrepet

Israels president Reuven Rivlin fordømmer angrepet.

– Det grusomme terrorangrepet viser nok en gang den daglige kampen som våre sikkerhetsstyrker står overfor i sin viktige oppgave med å beskytte og forsvare israelske borgeres sikkerhet, sier presidenten.

Hamas hyller ugjerningen

Den ytterliggående Hamasbevegelsen som styrer Gazastripen hyller angrepet, skriver den israelske avisen Haaretz.

– Terrorangrepet i Jerusalem-området er starten på et nytt kapittel i Al-Quds intifadaen og viser at alle forsøk på å jødifisere byen ikke vil endre det faktum at Jerusalem er en arabisk og islamsk by, heter det i en uttalelse fra talsmann Hazzam Qassam.

Grundig bakgrunnssjekk

Den israelske avisen Haaretz påpeker at palestinere som jobber i israelske bosettinger må gjennom en grundig bakgrunnssjekk før de får israelsk arbeidstillatelse. Den gjennomføres av Israels sikkerhetstjeneste. Ifølge den israelske avisen er bruken av palestinsk arbeidskraft vanligvis med på å dempe konflikten mellom palestinere og jødiske bosettere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt