Tre hjelpearbeidere bortført i Darfur

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tre hjelpearbeidere, blant disse en amerikansk kvinne, ble bortført i Darfurprovinsen i Sudan.

De tre hjelpearebeidere jobbet for en amerikansk organisasjon, og ble bortført på veien til delstatshovedstaden Nyala i Sør-Darfur.

– Det er to av sudansk nasjonalitet og en amerikansk kvinne, sier den sudanske ministeren Abdel Baqi al-Jilani til nyhetsbyrået AFP.

Væpnede menn stoppet en konvoi med to kjøretøy, som ni ansatte i hjelpeorganisasjonen hadde reist med, opplyser FN-talspersonen Samuel Hendricks.

– Det skjedde nært landsbyen Abu ajura i Sør-Darfur da konvoien var på vei til Nyala. Tre av personene ble tatt til fange. De resterende seks ar i Abu Ajura og er trolig i sikkerhet, sier Hendricks.

Bølge av bortføringer

Det siste året har det vært en bølge av bortføringer av hjelpearbeidere og utlendinger generelt i Darfur.

7. mai ble to egyptiske soldater som var en del av FN og Den afrikanske unions felles operasjon i Darfur drept i et overfallsangrep.

Forrige måned ble fire sørafrikanske soldater, også de fra de fredsbevarende styrkene, løslatt uten skader etter 15 dager i fangenskap.

Les også: AU-soldater kidnappet i Darfur
Les også: Hæren bak blodbad i Darfur

Arrestordre

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har det blitt flere bortføringer etter at Den internasjonale straffedomstolen i fjor utstedte en arrestordre for president Omar Hassan al-Bashir. Arrestordren har bakgrunn i påståtte krigsforbrytelser i regionen i de syv årene det har vært konflikt.

FN anslår at vel 300.000 mennesker har mistet livet i den humanitære krisen i Darfur. To millioner mennesker er drevet på flukt fra sine hjem. Sudans regjering hevder at tallet på omkomne er langt lavere.

SISTE NYTT

Siste nytt

Unge russiske artister støtter Navalnyj: – Vi må slutte å finne oss i dette

Unge russiske skuespillere og musikere blir utsatt for kraftig kritikk i statlige medier. Det skjer etter at de har støttet opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj i sosiale medier.