NRK Meny
Normal

Tre hjelpearbeidere bortført i Darfur

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tre hjelpearbeidere, blant disse en amerikansk kvinne, ble bortført i Darfurprovinsen i Sudan.

De tre hjelpearebeidere jobbet for en amerikansk organisasjon, og ble bortført på veien til delstatshovedstaden Nyala i Sør-Darfur.

– Det er to av sudansk nasjonalitet og en amerikansk kvinne, sier den sudanske ministeren Abdel Baqi al-Jilani til nyhetsbyrået AFP.

Væpnede menn stoppet en konvoi med to kjøretøy, som ni ansatte i hjelpeorganisasjonen hadde reist med, opplyser FN-talspersonen Samuel Hendricks.

– Det skjedde nært landsbyen Abu ajura i Sør-Darfur da konvoien var på vei til Nyala. Tre av personene ble tatt til fange. De resterende seks ar i Abu Ajura og er trolig i sikkerhet, sier Hendricks.

Bølge av bortføringer

Det siste året har det vært en bølge av bortføringer av hjelpearbeidere og utlendinger generelt i Darfur.

7. mai ble to egyptiske soldater som var en del av FN og Den afrikanske unions felles operasjon i Darfur drept i et overfallsangrep.

Forrige måned ble fire sørafrikanske soldater, også de fra de fredsbevarende styrkene, løslatt uten skader etter 15 dager i fangenskap.

Les også: AU-soldater kidnappet i Darfur
Les også: Hæren bak blodbad i Darfur

Arrestordre

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har det blitt flere bortføringer etter at Den internasjonale straffedomstolen i fjor utstedte en arrestordre for president Omar Hassan al-Bashir. Arrestordren har bakgrunn i påståtte krigsforbrytelser i regionen i de syv årene det har vært konflikt.

FN anslår at vel 300.000 mennesker har mistet livet i den humanitære krisen i Darfur. To millioner mennesker er drevet på flukt fra sine hjem. Sudans regjering hevder at tallet på omkomne er langt lavere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt