NRK Meny
Normal

Tre ETA-medlemmer pågrepet

Spansk politi har arrestert tre mistenkte ETA-medlemmer og beslaglagt over 100 kilo sprengstoff, opplyser innenriksdepartementet.

ETA-arrestasjoner

Spansk politi slo for tredje gang denne måneden til mot mistenkte ETA-medlemmer.

Foto: Alvaro Barrientos / Ap

De tre ble arrestert i byen Villabona onsdag, i det som er den tredje aksjonen rettet mot den baskiske seperatistorganisasjonen ETA denne måneden.

Fant sprengstoff og våpen

I garasjen de tre disponerte skal politiet ha funnet 101 kilo sprengstoff, utstyr til å lage bomber, et håndvåpen og en stjålet bil.

ETA er kjent for å bruke stjålne biler i sine terrorangrep, enten som fluktbiler eller bilbomber.

Gårsdagens arrestasjon kom under ett døgn etter at sju andre mistenkte ETA-medlemmer ble pågrepet i Askapena. 14. september ble ni ledere av en støttegruppe for organisasjonen pågrepet i en lignende aksjon.

Avviser våpenhvile

Spanske myndigheter har lovet å knuse ETA, med mindre gruppen betingelsesløst legger ned våpnene og avstår fra voldelige aksjoner.

Myndighetene har også avvist en rekke tilbud om våpenhvile fra ETA de siste ukene, for de organisasjonen har stilt betingelser for å legge ned våpnene.

ETA kjemper for en egen baskisk stat, og er gjennom sin 42 år lange kamp mistenkt for å stå bak drapene på 829 mennesker.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt