NRK Meny
Normal

Bilbombe drepte minst tre i Bagdad

Minst tre personer er drept og flere er skadd etter at en bilbombe eksploderte i nærheten av det irakiske helsedepartementet og en militærbase i Bagdad tidligere i dag.

Bilbombe i Bagdad

Bombeeksplosjonen førte til at svart og tykk røyk steg mot himmelen i Bab al-Muazam distriktet i Bagdad.

Foto: STR / AFP

Bomben gikk av klokken 12.35 lokal tid, og var plassert i nærheten av de tidligere lokalene til det irakiske forsvarsdepartementet i Bab al-Muazam distriktet.

Lokalene brukes i dag av militæret. Tre personer er drept og flere er skadd, sier en tjenestemann i innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

– Over 35 personer får medisinsk behandling etter eksplosjonen, sier en sykehuskilde på Medical City sykehuset i Bagdad.

Tykk svart røyk veltet opp mot himmelen like etter at bomben eksploderte.

Bare minutter før bilbombeeksplosjonen, fikk politiet meldinger om en mindre eksplosjon utenfor en sjiamuslimsk moské som ligger i nærheten. En sikkerhetsvakt skal ha blitt skadd i eksplosjonen.

Tidligere denne uken har flere ulike bombeangrep rammet ulike områder i Irak.

Tall fra det irakiske forsvar-, innenriks- og helsedepartementet viser at 456 personer ble drept i bombeangrep i forrige måned. Av de drepte var 393 av dem sivile, 48 var polititjenestemenn og 15 var militærpersonell.

Forrige måneds dødstall er det høyeste tallet siden juli da 465 personer ble drept i angrep.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt