Tre drept i angrep på FN-base i Mali

Tre mennesker er drept og flere såret etter at væpnede menn fyrte av flere raketter mot FNs fredsbevarende styrke i Kidal nord i Mali lørdag.

FN-soldater i den fredsbervarende styrken for Mali utenfor basen i Kidal

ARKIVFOTO: FN-soldater i den fredsbervarende styrken for Mali utenfor basen i Kidal, som ble angrepet med raketter lørdag.

Foto: STRINGER / Reuters

To FN-soldater fra Guinea og én sivil er drept. Fire personer er alvorlig såret, opplyser FN.

– Angrepet skjedde ved 4-tiden lørdag morgen. Fire eller fem raketter landet inne på basens område, sier talsmann Olivier Salgado i FNs fredsbevarende styrke i Mali (MINUSMA).

Mali er en tidligere fransk koloni der Frankrike har soldater til stede. Soldatene arbeider sammen med FN-styrken for å stabilisere landet og hindre militante islamister fra å utføre angrep.

Under press fra militante islamister

Angrepet på FN baser kommer bare en uke etter at 22 mennesker ble drept da militante islamister angrep et hotell i hovedstaden Bamako.

Blant de drepte var seks russiske statsborgere som var i landet på oppdrag for det norske forsvaret.

Tre forskjellige grupper har tatt på seg ansvaret for angrepet – al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), dens utbrytergruppe Al-Mourabitoun, og Massina Liberation Front (MLF).

Islamistiske opprørere erobret den nordlige delen av Mali i 2012, men ble drevet på flukt av franske styrker.

Også myndighetene i andre vestafrikanske land har utfordringer med å bekjempe militante islamister. Boko Haram er den mest fremtredende gruppen i regionen og har det siste året gått fra å gjennomføre blodige angrep i Nigeria, til også å ramme naboland som Niger, Kamrun og Tsjad.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt