Tre døde etter bussvelt i Sverige

Tre personer omkom og seks personer er alvorlig skadd etter at en buss med 58 personer om bord veltet på E45 i Härjedalen søndag morgen. – Sverige er i sorg, sier statsminister Stefan Löfven

En buss med rundt 60 personer om bord har veltet på E45 i Härjedalen

Det var en skoleklasse med 52 elever og seks voksne om bord i bussen. Alle sov da bussen plutselig veltet, sier en av passasjerene.

Foto: Morgan Grip

Räddningstjänsten opplyste søndag formiddag at mellom 25 og 30 personer var skadd. Elleve av dem ble sendt til sykehus i Östersund, Mora og Falun.

Sykehuset i Östersund opplyser på en pressekonferanse at tre personer har omkommet, mens seks er alvolig skadd, to av dem livstruende.

Operasjonsleder Sven Erik Eriksson sier til Expressen at bussen var full av skoleungdommer, og at den har havnet i grøfta ved en avkjøring mellom Sveg og Fågelsjö.

– Det er mange forskjellige skader. Armbrudd, beinbrudd, hodeskader og blødninger. Bussen er løftet, og det var heldigvis ingen under den, sier Räddningstjänstens talsmann Peter Nystedt.

Löfven: – En katastrofe

Statsminister Stefan Löfven sier til nyhetsbyrået TT at man fortsatt jobber med å informere alle pårørende.

– Jeg har nettopp fått vite om den forferdelige ulykken utenfor Sveg. Jeg og hele landet er i sorg. Det var ungdommer på vei til en skitur som endte i en katastrofe. Mine tanker går til de skadde, foreldre, venner og pårørende. Vi tenker på dere, sier han.

Det skal ha vært 52 elever fra en 8. klasse sør i Sverige og seks voksne i bussen.

En av dem sier til Östersundsposten at alle sov da bussen plutselig veltet i 7-tiden søndag morgen.

– Det er kaotisk, med gråtende ungdommer, sa et vitne på stedet.

Bussen kjørte fra Marks kommune mellom Borås og Göteborg. Kommunen har opprettet et krisesenter, skriver SVT.

Flere sendt til sykehus

Ifølge Tidningen Härjedalen ble seks ambulanser og to helikoptre sendt til stedet. Alle er nå fraktet vekk fra ulykkesstedet.

– Det er en alvorlig bussulykke, og vi har tilkalt alle tilgjengelige ressurser i vår region og fra andre regioner, sier Marie Andersson i redningstjenesten.

Sykehuset i Östersund har også kalt inn forsterkninger, melder Aftonbladet.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Det var kuldegrader og glatte veier i området søndag morgen.

– Vi har pratet med bussjåføren, og han er naturligvis sjokkert. Dette er en veldig rutinert sjåfør, sier busselskapets pressekontakt til Expressen.

E45 er stengt i begge regninger.

Saken oppdateres.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde ved Siksjön mellom Sveg og Fågelsjö i Härjedalen i Sverige.

SISTE NYTT

Siste nytt