Tre bomber funnet i Bangkok

Thailandsk politi har desarmert tre bomber som i løpet av få timer ble funnet i og rundt Bangkok, opplyser myndighetene torsdag.

Soldater patruljerer gatene i Bangkok

Soldater patruljerer gatene i Bangkok.

Foto: Apichart Weerawong / Ap

En av bombene ble funnet like ved en skole i sentrum av Thailands hovedstad onsdag morgen, melder nyhetsbyrået AFP.

Onsdag kveld ble to andre bomber funnet, hver på omtrent fem kilo. Den ene av disse ble funnet i et kjøpesenter, og den andre ble funnet i en bil ved en park i Nonthaburi-provinsen like ved Bangkok.

Flere eksplosjoner de siste ukene

Funnene av bombene følger en serie av granateksplosjoner rundt omkring i Bangkok de siste ukene. Det er fremdeles erklært unntaktstilstand i byen etter de dødelige anti-regjeringssammenstøtene i april og mai.

Fredag i forrige uke ble 460 steder i Bangkok satt i høyeste beredskap, og flere tusen politifolk og soldater ble sendt ut for å øke sikkerheten. Kongelige boliger, regjeringsbygninger, kraftverk og offentlig transport får nå ekstra beskyttelse.

Bangkok er ett av sju områder i Thailand der det fremdeles er erklært unntaktstilstand siden 7. april, etter at 91 personer døde og 1900 ble skadet under sammenstøt mellom «rødskjorter» og regjeringssoldater.

Knebler regjeringsfiendtlige

De siste ukene har det gått av fem bomber. En person har blitt drept og 13 personer har blitt såret i eksplosjonene.

Unntakstilstanden i Bangkok betyr at det er ulovlig med forsamlinger med mer enn fem personer, og sikkerhetsstyrkene har anledning til å anholde mistenkte i 30 dager uten tiltale.

Ifølge AFP har flere mistenkte regjeringsfiendtlige personer blitt arrestert, og medier som ikke er vennlig innstilt mot regjeringen har fått munnkurv.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt