Tre bekreftet døde i skogbrann på Madeira

Portugisiske myndigheter bekrefter at tre personer har omkommet som følge av skogbrannene som har spredd seg til Madeira-øyas hovedstad Funchal.

Skogbrannen på Madeira i Spania har allerede kostet 3 menneskeliv og 1000 mennesker er evakuert.

FLERE TUSEN EVAKUERTE: Brannen har herjet i tre dager på rad og rundt 1.000 mennesker har blitt evakuert fra hjem og hoteller på den populære ferieøya mens portugisiske brannmannskaper forsøker å få bukt med flammene.

Ifølge lederen for de lokale myndighetene på Madeira, Miguel Albuquerque, døde de tre etter at to hus tok fyr tidlig onsdag, melder nyhetsbyrået Reuters. Det skal være snakk om tre eldre mennesker.

Albuquerque sier, ifølge AP, at politiet mistenker at brannen er påsatt med vilje og at de har arrestert to mistenkte i saken.

Over 300 mennesker har hatt behov for medisinsk hjelp etter å ha inhalert røyk eller fått mindre brannskader. To personer er kritisk skadet, og en er meldt savnet etter brannene som har herjet i tre dager på rad.

Rundt 1.000 mennesker har blitt evakuert fra hjem og hoteller på den populære ferieøya mens portugisiske brannmannskaper forsøker å få bukt med flammene.

149 branner

Et femstjerners hotell i byen har brent ned, og rundt 40 hus er ødelagt. Tirsdag kveld uttalte ledelsen for brannmannskapene i Portugal at sju store branner rundt om i landet var ute av kontroll.

Over 4.000 brannmenn, støttet av 26 vann-dumpende fly og 1.262 brannfartøy forsøkte å temme totalt 149 branner av ulik størrelse rundt om i Portugal, ifølge NBC.

Den portugisiske øya Madeira er en populær turistdestinasjon øst i Atlanterhavet. Mange beboere har måttet tilbringe natten i militæranlegg og på forskjellige sportsarenaer.

Skogbrann i Funchal påMadeira

TUSENVIS EVAKUERT: Rundt 1.000 mennesker har blitt evakuert fra hjem og hoteller på den populære ferieøya mens portugisiske brannmannskaper forsøker å få bukt med flammene.

Foto: Helder Santos / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt