Tre barn skadet etter lek med mine

Tre egyptiske barn ble skadet etter at en liten landmine eksploderte i nærheten av de verdenskjente pyramidene i Giza.

Pyramidene i Giza

En ung suvenirselger går mot de berømte pyramidene i Giza. Illustrasjonsfoto.

Foto: Sergey Ponomarev / Ap

Barna fant minen i sanden mens de lekte rundt 150 meter unna pyramidene, skriver nyhetsbyrået AP.

De skal ha sett metallet glinse under sanden og skal ha begynt å slå på minen med noen stokker. Barna trodde minen var en «skatt» og ville se hva som var inni.

– En gutt mistet deler av en arm i eksplosjonen, sier Ali al-Asfar, sjef for Giza-platået til AFP.

Alle tre har blitt fraktet til sykehus og skal hardt, men ikke livstruende skadet. Det er fortsatt uklart når eller hvorfor minen var plantet ved pyramidene.

Tomt for turister

Det var ingen turister i det populære området da ulykken skjedde.

Ikke overraskende, ettersom revolusjonen i januar har vært en katastrofe for turistindustrien.

Mer enn 1 million turister har hittil avlyst ferien i Egypt og hundretusener egyptere har mistet inntektene sine.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt