Tre arrestert for voldtekt i India

Indisk politi har arrestert tre menn som mistenkes for å ha voldtatt en kvinnelig amerikansk turist.

Demonstrasjoner mot voldtekt i India

For litt over en måned siden ble en fem år gammel jente voldtatt i New Delhi, noe som førte til nye voldsomme demonstrasjoner i Indias hovedstad. Nå har også turistene begynte å skygge landet på grunn av de mange voldtektene.

Foto: Manish Swarup / Ap

Det er politisjefen i Kullu-distriktet i den nordlige delstaten Himachal Pradesh som opplyser om arrestasjonene torsdag.

Gjengvoldtekten skjedde i byen Manali mandag, etter at kvinnen hadde fått haik med en lastebil. Lastebilsjåføren og to andre menn ble etterlyst etter voldtekten.

Ifølge politisjef Vinod Dhawan skal de tre mennene ha kjørt kvinnen til et avsidesliggende sted, før de voldtok henne. Dhawan sier de tre mennene er mellom 22 og 24 år gamle, og legger til at de ble arrestert i nærheten av Manali torsdag.

De tre mennene vil nå bli avhørt, skriver nyhetsbyrået AP.

Demonstrasjoner

Voldtekten er den siste i en serie av voldtektssaker som har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Flere internasjonale nyhetsbyrået melder at saken har ført til en nedgang i turismen i landet.

Den første saken som fikk mye omtale, en gjengvoldtekt av en kvinne i Dheli i desember, ført til en rekke demonstrasjoner for å bedre rettighetene for kvinner i India.

– Irsk kvinne voldtatt

Også onsdag ble en mann arrestert, mistenkt for å ha voldtatt en irsk kvinne. Hun jobbet som frivillig hos en veldedig organisasjon som jobber for barns rettigheter i den øst-indiske byen Kolkata.

Kvinnen fortalte politiet at hun ble med mannen, en lokal forretningsmann, hjem. Der drakk hun en kopp med te, før hun besvimte. Etter dette skal hun ha blitt voldtatt, har kvinnen fortalt til politiet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt