Hopp til innhold

Tre amerikanere deler rekordpotten på 14 milliarder

Tre heldige vinnere har sikret seg svimlende 4,7 milliarder kroner hver etter å ha vunnet Powerball-lotteriet i USA.

Lottokuponger

REKORD: Tre personer har vunnet i rekordlotteriet Powerball hvor potten tilsvarer 14 milliarder kroner.

Foto: MARK RALSTON / Afp

Med tallene 4, 8, 19, 27, 34 og det avgjørende Powerball-tallet 10, sikret personene seg den skyhøye pengepremien. En av vinnerkupongene er kjøpt i Los Angeles, mens de andre to er kjøpt i Tennesse og Florida, ifølge CBS News.

Los Angeles Times skriver at en av vinnerkupongene ble solgt i en 7-Eleven-butikk på et kjøpesenter i forstaden Chino Hills, noe de ansatte i butikken var svært fornøyde med.

– Jeg er virkelig lykkelig, dette var gode nyheter, forteller en av de ansatte i butikken, som kan innkassere en bonus på 1 million dollar, nesten 9 millioner kroner, i bonus for å ha solgt vinnerkupongen.

Bonusen får også de andre to utsalgsstedene.

Laster Twitter-innhold

Vanskelig å treffe

Tusenvis av mennesker sto i kø utenfor utsalgssteder rundt om i landet for å sikre seg kuponger i timene før trekningen som gikk direkte på tv.

– Folk har vært helt gale og kjøpte lottokuponger for 2-3-400 dollar de siste dagene, forteller den ansatte på 7-Eleven-butikken.

Vinnerkupongene ble solgt for 2 dollar, og oddsen for å treffe med den riktige kombinasjonen var 1 til 292 millioner. Hvem som eier kupongen, er fortsatt ukjent.

Powerball-lotteri kø

KØER: Det var lange køer utenfor utsalgsstedene som solgte kuponger.

Foto: MARK RALSTON / Afp

Solgt rekordmange kuponger

Forrige gang det var rekord i et amerikansk lotteri, var i mars 2012 da tre vinnere fra Nord-Carolina, Puerto Rico og Texas delte på 656 millioner dollar. Verdensrekorden er fra Spania i 2015 da potten var hele 2,4 milliarder dollar.

Årsaken til at summen er så høy nå, er at ingen har vunnet siden 4. november, skriver BBC. Den gang var potten 40 millioner dollar.

Premien baserer seg på antall solgte kuponger, og den siste tiden har det blitt solgt svært mange i det amerikanske Powerball-lotteriet. Bare i Texas er det solgt kuponger for én million dollar i timen, den siste tiden før trekningen.

Sam Arlen ledet lotteriet

POWERBALL: Sam Arlen ledet Powerball-lotteriet i USA onsdag kveld, lokal tid.

Foto: PHILIP SEARS / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt