NRK Meny
Normal

Politiet etterforsker trafikkulykke som drapssak i Birmingham

Politiet har satt i gang drapsetterforskning etter at tre menn ble påkjørt i Birmingham. Opptøyene som startet i London har nå spredt seg til flere byer England.

Video 3430e4d7-95ee-440f-a235-1d2fca4b0234.jpg

Biler og butikker ble satt i brann i Birmingham natt til onsdag.

Myndighetene ser ikke ut til å få kontroll over opptøyene som nå har spredt seg til flere byer i England.

Natt til onsdag ble Storbritannias nest største by, Birmingham, igjen plyndret av ungdomsgjenger. I løpet av natten ble tre menn påkjørt på Dudley Road. De tre ble fraktet til et sykehus i byen, men livet sto ikke til å redde.

Det er ikke fastslått om ulykken skyldes opptøyene i byen. Mennene skal ifølge britiske medier akkurat ha kommet ut av en moské da ulykken skjedde. De gikk ut for å beskytte nabolaget.

Det asiatiske miljøet i byen sier de som kjørte ned mennene stakk av etter hendelsen.

Rundt 200 personer samlet seg utenfor City Hospital. Store politistryker sto i natt vakt utenfor inngangen til sykehuset.

– To menn har omkommet i en trafikkulykke i Birmingham. Hendelsen etterforskes som drap, opplyste en talsperson for politiet natt til onsdag til BBC.

I løpet av morgenkvisten ble det klart at den tredje mannen døde som følge av omfattende skader.

Politiet i West Midlands har arrestert én mann. Et kjøretøy blir også satt i sammenheng med ulykken. I løpet av natten ble 80 personer arrestert av West Midlands-politiet.

Opptøyer i flere byer

Plyndring i Birmingham

Ungdomsgjenger plyndret Birmingham for andre kveld på rad. Tre menn ble i natt drept i en trafikkulykke i byen.

Foto: Tim Hales / Ap

Opptøyene som har herjet Storbritannia fire dager på rad, begynte i London lørdag. Samtidig som plyndringen og volden har spredt seg til en rekke andre byer, ser det ut til at situasjonen har roet seg i hovedstaden.

Mens 16.000 politifolk er satt ut i gatene i London, brøt opptøyene ut for fullt i Manchester tirsdag kveld. Sky News melder at 108 personer er arrestert i Manchester og Salford.

Verste på 30 år

Ifølge politiet i Manchester er opptøyene og volden den verste som har rammet byen på 30 år.

Manchesters visepolitimester Garry Shewan legger ikke skjul på at Manchester kunne hatt bruk for deler av den enorme politistyrken som er satt inn i London, og fordømmer alle som deltar i opptøyene.

– Det er simple kriminelle som går amok i kveld. De har ingenting å protestere mot. Dette er det mest meningsløse jeg har vært vitne til i hele min karriere, sier Shewan.

Ifølge BBC ble flere biler satt i brann, og et ukjent antall butikker ble rasert og plyndret.

– De knuste alle vinduene i butikken, stjal alt som var der og tente på butikken etterpå. Det er ikke bare ungdommer, en familie kjørte faktisk helt opp til butikken og fylte opp bagasjerommet med tyvegods, sier et øyenvitne til BBC.

Mange branner

Manchester

Flere butikker ble satt i brann i Manchester natt til onsdag.

Foto: STRINGER/UK / Reuters

Noen titalls mil lenger vest, i Liverpool, klarte politifolk utstyrt med skjold å presse tilbake ungdommer som kastet murstein. I Wolverhampton og West Bromwich ble flere butikker satt i brann.

En gruppe på opptil 40 menn utløste en brannbombe da de gikk løs på en politistasjon i Nottingham, i den sentrale delen av England. Det ble ikke meldt om skadde, men åtte personer skal ha blitt pågrepet, skriver NTB.

Utbrente biler i Liverpool

Også i Liverpool ble biler og butikker satt i brann i natt.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Rydder opp

I London danner enkelte innbyggere borgervern. Mens andre ønsker å gjøre en innsats for byen uten å ty til like kontroversielle metoder.

Kampanjen «Clean Up London» hadde tirsdag rundt 30.000 tilhengere på det sosiale nettstedet Twitter. Folk ble bedt om å stille opp for å fjerne knust glass og skrot fra bygatene.

Peckham sørøst i London var blant stedene hvor ildsjeler gikk ut i gatene utstyrt med feiebrett og koster for å hjelpe butikkeierne å rydde.

– Jeg ble knust da jeg så hva som skjedde. Jeg ble så sint, så jeg tenkte jeg skulle bruke sinnet på en konstruktiv måte, sier en kvinne i 20-årene.

Lignende kampanjer er satt i gang også i andre urorammede britiske byer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt