Hopp til innhold

Toulouse-drapsmann sendte video til Al Jazeera

23-åringen som skjøt og drepte sju mennesker i Frankrike, filmet drapene og sørget for at opptaket havnet hos fjernsynsstasjonen Al Jazeera.

Mohamed Merah

Mohamed Merah filmet de sju drapene han begikk i Toulouse-området, og opptaket havnet senere hos fjernsynsstasjonen Al Jazeera.

Foto: HANDOUT / Reuters

Fransk politi har nå fått oversendt en kopi av de groteske opptakene Mohamed Merah gjorde, da han skjøt og drepte tre soldater, en rabbiner og tre barn.

– Det er en videomontasje av de ulike drapene, ledsaget av musikk og opplesning fra Koranen, opplyser en fransk politikilde.

Opptakene ble sendt til Al Jazeeras Paris-kontor, men det er uklart om det var Merah selv eller en eventuell medhjelper som sørget for dette.

Merah ble drept under en dramatisk politiaksjon i Toulouse torsdag i forrige uke, etter først å ha forskanset seg i leiligheten sin i over et døgn.

Ringte en journalist

Før aksjonen ringte Merah til en journalist i fjernsynsstasjonen France 24 og fortalte at han hadde filmet drapene og deretter lagt opptakene ut på nettet. Det er ennå ikke funnet spor etter opptakene på internett.

23-åringen hevdet også å ha handlet på oppdrag fra al-Qaida, men etterforskerne har hittil ikke funnet beviser for at han sto i ledtog med terrornettverket eller andre militante grupper.

Broren drog han mot jihadisme

Politiet mener at broren til 23-åringen hadde en farsrolle i familien og at det var han som skjøv lillebroren mot ideen om at drap var nødvendig.

– Han spilte en viktig rolle i lillebrorens orientering mot radikal islamisme og jihadisme, sier etterforskeren til avisen Le Monde.

Lørdag gikk flere tusen franskmenn ut i gatene for å minnes drapsofrene. I Toulouse møttes lokale politikere og religiøse ledere ved den jødiske skolen der tre små barn og en lærer ble drept. Mange bar franske flagg eller blomster.

SISTE NYTT

Siste nytt