NRK Meny
Normal

Tornado slo til i sørlige Chile

Tornadolignende vær herjet i den sørlige chilenske byen Villarrica tirsdag. Ni mennesker ble hardt skadet i uværet.

Video Tornado i Chile

VIDEO: En amatørvideo viser store ødeleggelser etter skypumpe i Chile.

Stormen, som blir beskrevet som en tornado, slo til i hjertet av småbyen Villarrica i sørlige Chile.

– Folk er nervøse. Dette er absolutt ikke normalt for dette området, sier guvernøren i Araucania-regionen, Andres Molina til den statseide TV-kanalen TVN.

Ni mennesker såret

Vinden nådde en hastighet på 177 kilometer i timen, og rev med seg både hustak, store tre og slo ned både lyktestolper og trafikklys.

Ni mennesker skal ha blitt hardt såret under stormen, som kom som et sjokk på byens innbyggere, hvor denne typen værforhold er svært sjeldne.

– Jeg satt i bilen da vindkastene startet, og ble flyttet omtrent 20 meter bortover veien. Alt skjedde i løpet av noen få sekunder, sier en av innbyggerne til TVN.

Store ødeleggelser

Den kraftige vinden etterlot seg en vei av ødeleggelser. 150 hus er ødelagte og trenger reperasjon, mens innbyggerne må forberede seg på mer kraftig regn og vind.

De ni menneskene som ble skadet har i ettertid blitt behandlet ved det lokale sykehuset. Regjeringen har sendt utstyr til ofrene som har fått husene sine ødelagt i uværet.

Vulkanutbrudd

Lørdag kveld hadde vulkanen Puyehue sør i Chile et kraftig utbrudd. En søyle med røyk ble sendt ti kilometer opp i atmosfæren, opplyste det nasjonale senteret for geologi og mineralforvaltning, ifølge AFP.

Ifølge den chilenske avisen La Tercera ble 10.000 beboere i landsbyen Lago Ranco evakuerert etter vulkanutbruddet som skjedde ved byen Osorno i Chile.

Vulkanen Puyehue-Cordón Caulle, kalt Puyehue-vulkanen, har vært inaktiv i 50 år.

Rammet av jordskjelv

Det har vært flere kraftige vulkanutbrudd de siste årene i Chile, som har verdens største antall vulkaner etter Indonesia.

Av de 2000 vulkanene i Chile har 50 til 60 hatt utbrudd, og 500 regnes for å være potensielt aktive.

Et kraftig jordskjelv målt til en styrke på 6,3 rammet utenfor kysten av Chile onsdag. Chilenske myndigheter var dermed i fullt beredskap under utbruddet.

Torden, lyn og vulkanaske ved Osorno i Chile

Torden, lyn og vulkanaske ved byen Osorno i Chile.

Foto: IVAN ALVARADO / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt