- Som om en bombe hadde gått av på rommet

En voldsom tornado har rammet Oklahoma i USA. Minst to har mistet livet og de materielle ødeleggelsene er store.

Det er store ødeleggelser etter tornadoen som slo til i El Reno i Oklahoma

Det er store ødeleggelser etter tornadoen som slo til i El Reno i Oklahoma

Byen El Reno i nærheten av Oklahoma City er hardt rammet av den kraftige tornadoen som slo til lørdag kveld, lokal tid.

Andrew Skidmore, talsmann for Canadian County i Oklahoma bekrefter overfor ABC News at minst to mennesker har mistet livet.

Dette er på ingen måte over og vi fortsetter å lete. Det er et stort område som er rasert, forteller brannvesenet på en pressekonferanse klokka ni, norsk tid, søndag morgen.

På spørsmål om hvordan de vil beskrive ødeleggelsene, er det korte svaret «horrific», forferdelig.

Et motell er truffet og fullstendig knust av tornadoen. På sosiale medier er det bilder av motellet «American Budget Value Inn». Det er tydelig at ødeleggelsene er store.

Ifølge ubekreftede meldinger er 17 mennesker på motellet ikke gjort rede for. En husvognpark som ligger like ved er også hardt rammet, og det blir nå lett etter mennesker blant ødelagte husvogner. Mange butikker er også rasert.

DRAMATISK: Mange har delt videoer på Snapchat av tornadoens ødeleggelser i Oklahoma.

Loyd Roberts fra Texas var på motellet da tornadoen slo til.

– Jeg lå og sov da taket plutselig raste. Det så ut som om en bombe hadde gått av på rommet. Overalt var det mennesker med skrubbsår og blåmerker, forteller han til nettavisen The Oklahoman.

Bare kjøkkenet sto igjen

Innbyggerne i El Reno fikk varsel om tornadoen bare noen få minutter før den slo til. Da var det mange mennesker i husvognparken og de forteller om en svært skremmende opplevelse.

Tweedy Garrison var i husvognen sammen med barnebarna i går kveld. Hun sier til TV-stasjonen KFOR at hun tok barna inn på kjøkkenet da tornadoen slo til.
- Det raste løse gjenstander og vi ble slått i bakken. Uten hjelp hadde vi ikke klart å komme oss ut.

Hun forteller at hun og barnebarna var fanget inne av skrot og ting tornadoen hadde revet ned. Sønnen hennes ringte like etter og kom noen minutter senere og fikk reddet dem ut.
Garrison er veldig takknemlig for å være i live og forteller at det eneste som står igjen av husvognen, er kjøkkenet.

- Svært farlig situasjon

Etter at tornadoen feide inn over området ved 22-tiden lørdag kveld, er flere mennesker sendt til sykehus, og politiet ber folk holde seg inne. De beskriver situasjonen som svært farlig.

Very dangerous situation tonight in El Reno. Severe damage with serious injuries and fatalities involved. Please pray...

Publisert av Union City Police Department  Lørdag 25. mai 2019

– Be for dem som er rammet av stormen, men også for alle de ansatte i nødetatene som hjelper til i den pågående redningsaksjonen, skriver politiet på Facebook.

De skriver at dette er et eksempel på hvor raskt denne typen stormer kan utvikle seg fra vanlig tordenvær til en dødelig supercelle tornado.

En dronevideo fra TV-stasjonen KFOR i Oklahoma viser redningsmannskaper som leter etter de som er savnet:

Laster Twitter-innhold

Det er andre gang på under en uke at El Reno rammes av naturkreftene. For bare noen dager siden ble deler av byen oversvømmet etter kraftig regn. Da førte flommen til store ødeleggelser flere steder.

I mars mistet 23 mennesker livet etter at en tornado herjet i delstaten Alabama:

Saken blir oppdatert

SISTE NYTT

Siste nytt