NRK Meny
Normal

Britenes kongehus vil stoppe toppløsbilder

Bare uker etter at bilder av en naken prins Harry ble publisert, står nå det britiske kongehuset overfor en ny nakenskandale.

Prins William og Kate

Britenes prins William og hans kone Kate, hertugen og hertuginnen av Cambridge, besøker for tiden flere land på en lengre reise i Asia.

Foto: WONG MAYE-E / Ap

Det britiske kongehuset er rasende etter at det franske magasinet Closer trykket bilder av hertuginne Kate toppløs, skriver BBC.

Fotografiene skal ha blitt tatt mens paret var på ferie i et fransk slott tilhørende dronning Elizabeths nevø, Lord Finley.

– Kongelige tjenestemenn sier at de innser at de aksepterer at bildene er genuine, og paret er rasende, sier BBCs hoffkorrespondent Peter Hunt.

Nå vurderer det britiske kongehuset hvordan de skal handle overfor det franske magasinet.

Britiske medier avslo

Hunt sier hoffet mener det franske bladet har tråkket over en grense, og at paret ikke kan forstå at noen ville tatt slike bilder og publisert dem.

– Kongehuset viser til at paret ikke kunne ha reist til et mer tilbaketrukket sted i Frankrike. De var et «ungt par som nøt en ferie», sier han.

Det har kommet frem at britiske medier ble tilbudt fotografiene i forrige uke, men alle har avslått å kjøpe dem.

Sammenligner med prinsesse Diana

Tjenestemenn ved det britiske hoffet har anklaget bladet for å skru tiden tilbake 15 år, til de prinsesse Dianas siste dager. Prins Williams mor ble drept i en bilulykke i 1997 etter å ha blitt forfulgt av paparazzi-fotografer.

– Dette er skuffende, trist og skrur tiden tilbake 15 år. Vi har alltid vært av den holdning at hertugen og hertuginnen fortjener sitt privatliv, spesielt når de er på ferie i sitt eget svømmebasseng, sier en kilde ved hoffet, ifølge The Telegraph.

Nakenbilder av prins Harry

Toppløsbildene var på trykk i bladet bare uker etter at det britiske tabloidmagasinet The Sun trykket nakenbilder av prins Harry fra et hotellrom i Las Vegas.

Da forsvarte tabloidavisen bruken av bildene med å argumentere for at de var i det offentliges interesse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt