Tolv politifolk skadet i opptøyer i USA

Nok et politidrap førte til kraftige opptøyer i Charlotte i natt. 787 personer er drept av amerikansk politi i år.

Opptøyer i Charlotte etter politiskyting

SAMMENSTØT: Opprørspoliti blokkerer en vei foran demonstranter i Charlotte i Nord-Carolina.

Foto: STRINGER / Reuters

«Black lives matter» og «hands up, don't shoot» ropte demonstrantene. Men det som startet som en fredelig markering utviklet seg etter hvert til ramponering av politibiler og voldelig opprør.

Sammenstøtene startet tirsdag kveld lokal tid etter at 43 år gamle Keith Lamont Scott, en afroamerikaner, ble skutt og drept av en svart politimann tidligere på dagen, skriver Washington Post.

Skulle pågripe en annen mann

Politiet hadde arrestordre på en mann og trodde det var rett person som satt i et kjøretøy på parkeringsplassen foran et leilighetskompleks. Scott, som ikke var mannen politiet lette etter, gikk ut av bilen med et skytevåpen, og satte seg deretter inn i bilen igjen, ifølge politiet.

Polititjenestemenn nærmet seg kjøretøyet, og Scott kom enda en gang ut av bilen med et våpen. Han «utgjorde en umiddelbar dødelig trussel mot polititjenestefolkene, som svarte ved å skyte ham», opplyser politiet.

Datter hevder han var ubevæpnet

Scotts datter hevder han var ubevæpnet og at han satt og leste ei bok i bilen da politiet først uskadeliggjorde ham med et elektrosjokkvåpen og deretter skjøt ham fire ganger. Politiet opplyser at de beslagla et våpen.

Politimannen som skjøt Scott, er nå tatt ut av tjeneste mens granskingen pågår.

Politidrapet på afroamerikanske Terence Crutcher (40) vekker kraftige reaksjoner. Nå har politiet i Tulsa i USA frigitt video av hendelsen. Eetterforskning pågår.

POLITIETS VIDEOOPPTAK: Drapet på Terence Crutcher skaper voldsomme reaksjoner.

Video skapte reaksjoner

Demonstrasjonene kommer bare et døgn etter at en video av drapet på firebarnsfaren Terence Crutcher (40) skapte reaksjoer.

Videoene, som er tatt opp av et kamera på den ene politibilen og et politihelikopter, viser at Crutcher holder hendene i været idet han beveger seg mot bilen. Deretter blir han skutt og drept. 40-åringen hadde ikke våpen i bilen og var heller ikke bevæpnet.

Ifølge en oversikt i The Guardian er 787 personer drept av politiet i USA så langt i år. 122 har vært ubevæpnet, ifølge avisen.

SISTE NYTT

Siste nytt