NRK Meny
Normal

Tolv drept av bombe under fotballkamp i Bagdad

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tolv personer, de fleste gutter under 16 år, ble drept under et bombeangrep mot en fotballbane i Iraks hovedstad Bagdad søndag.

Angrepet skjedde i bydelen Nahrawan sørøst i Bagdad.

Minst 25 personer ble skadd av bomben, i tillegg til de drepte, ifølge en tjenestemann i innenriksdepartementet og en medisinsk kilde.

Bombeangrepet føyer seg inn i rekken av en serie tilsvarende angrep mot folk som spiller og ser på fotballkamper i Irak de siste dagene.

Over 50 drept

Irakere regnes som svært fotballinteresserte, og mange følger landslaget, klubbkamper og et vidt spekter av internasjonale kamper.

Over 50 personer har nå blitt drept i minst ti lignende bombeangrep i Bagdad-området og i Nord-Irak, søndagens angrep medregnet.

Volden er del av en utvikling med stadig flere militante angrep siden årsskiftet. Over 1000 personer ble drept i volden i Irak bare i mai måned, som ble den måneden med flest drepte siden 2006-2007.

Flere har de siste månedene begynt å frykte en sekterisk konflikt i stor skala i Irak. Bakteppet er spenninger som også kan knyttes opp mot borgerkrigen i nabolandet Syria. Der kjemper det som hovedsakelig er sunnnimuslimske opprørere for å styrte Bashar al-Assad, som støttes av det sjiamuslimsk-styrte Iran.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt