Togulykken i Puglia: – Ikke håp om å finne flere i live

PUGLIA, ITALIA (NRK): Politiet mener at menneskelig svikt og et utdatert varslingssystem er grunnen til at to tog frontkolliderte sør i Italia i går. Minst 27 personer er døde.

To tog frontkolliderte i Puglia, Italia i går.

Frontkollisjonen mellom to tog i Puglia-regionen sør i Italia i går har krevd minst 25 menneskeliv.

Foto: MARIO LAPORTA / Afp

– Vi har jobbet hele natten med å få åpne toget og få ut alle. Fortsatt finner vi kroppsdeler på stedet, sier direktøren for brannvesenet i Puglia, Salvatore Spano, til NRK.

To tog frontkolliderte på en toglinje med kun ett spor ved 11.30-tiden tirsdag, i det som er en av de verste togulykkene i italiensk historie. I dag steg tallet på døde til minst 27.

I hele natt har letemannskap brukt redningshunder i søket etter passasjerer som var om bord, men det er trolig ikke flere overlevende.

– Vi leter fortsatt etter den ene konduktøren, den andre er hardt skadd. Vi har ikke noe håp om å finne noen i live nå, sier Spano.

To tog frontkolliderte i Pugliaregionen sør i Italia

De to første vognene til begge togene ble knust og flere av vognene ble kastet av sporet og inn i olivenlunden.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

– Redningsarbeiderne får psykologhjelp

Daglig passerer rundt 200 tog strekningen mellom Corato og Ruvo di Puglia, nord for Bari. Togene er ofte fullt av pendlere, barn og studenter.

Salvatore Spano er direktør for brannvesenet i Puglia

Direktøren for brannvesenet i Puglia, Salvatore Spano, mener det ikke lenger er håp om å finne flere i live etter en av Italias verste togulykker.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Også i går var mange av passasjerene unge studenter. Politiet jobber fremdeles med å identifisere ofrene.

– Dette er en fryktelig hendelse som har gått veldig innpå redningsarbeiderne. Selv om de er trent for dette, så er de ikke det i dette formatet. Derfor har vi også sendt psykologhjelp til stedet for å støtte redningsarbeiderne, sier Spano.

Den massive kraften de to togene traff hverandre med, har gjort redningsarbeidet svært vanskelig. Halvparten av vognene på begge togene er knust, og flere vogner ble kastet av sporet.

– Dette er en tragedie som rammer så mange, men jeg er imponert over solidariteten som ble vist i går. Det var 40 varmegrader og folk kom med vann til redningsarbeiderne og hjalp også med å fjerne vrakdeler, forteller Spano.

Guri Norstrøm i Bari etter togulykken

– Skulle ikke ha vært der

Politi og fagforeningsledere mener ulykken skjedde på grunn av menneskelig svikt. Det var ikke noe automatisk varslingssystem som ville slå ut dersom to tog nærmet seg hverandre på det enslige togsporet.

To tog frontkolliderte i Pugliaregionen tirsdag

Ofrene som døde i togulykken ble båret bort i kister.

Foto: Afp

Den eneste varslingsmetoden de hadde var at stasjonssjefene ringte hverandre for å gi beskjed om når det kom tog, melder AP.

– Ett av de to togene skulle sannelig ikke ha vært der, sier Ciancarlo Conticchio fra jernbanepolitiet.

Landets statsminister Matteo Renzi har besøkt ulykkesstedet og kalte det han så en «absurd tragedie». Han har lovet full gransking av hendelsen, og at han ikke gir seg før de kommer til bunns i hva som har skjedd.

Italias statsminister Matteo Renzi kom til ulykkesstedet

Statsminister Matteo Renzi kom til ulykkesstedet og kalte hendelsen «en absurd tragedie». Han lover full gransking av ulykken.

Foto: TIBERIO BARCHIELLI / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt