NRK Meny
Normal

Tog-ulykken: Karnevalsesong kan ha reddet liv

BAD AIBLING (NRK): Normalt er togene som kolliderte sørøst i Tyskland tirsdag morgen fylt opp med skolebarn og pendlere. Fordi det er karnevalsesong i delstaten hadde barna fri. Det kan ha forhindret enda flere dødsfall.

Letearbeid Bad Aibling tirsdag kveld

Redningsmannskaper letter tirsdag kveld etter en savnet person i togvrakene i Bad Aibling.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Lokale politikilder opplyser at hvert tog kunne fraktet opp til 1000 passasjerer, men at det denne tirsdagen kun var rundt 200 passasjerer totalt.

– Vi er heldige med at det er karnevalsesong, fordi det normalt er mange flere som tar disse togavgangene, sier sjefen for Bayerische Oberlandbahn, Bernd Rosenbusch til nyhetsbyrået AP.

Ulykken skjedde på strekningen mellom München og Rosenheim, rundt seks mil sør for München, like før klokken 07.

Fabian Bernard

Politibetjent Fabian Bernard i det lokale politiet.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Leter fortsatt etter savnede

Det lokale politiet i Rosenheim opplyser til NRK at minst ti personer nå er bekreftet omkommet og minst 15 er alvorlig skadd.

– Vi leter fortsatt etter en savnet person, men vet ikke om denne fortsatt er i togvraket, eller blant de omkomne som enda ikke er identifisert, sier politibetjent Fabian Bernard til NRK.

Les mer: - Denne ulukka skulle ikkje kunne skje

Krevende ulykkessted

Ulykkesstedet ligger utilgjengelig til for redningsmannskapene, med tett skog på den ene siden og en elv på den andre.

Flere journalister er samlet på motsatt side av elven. Nærmere ulykkesstedet slipper ikke pressen til.

Når mørket nå kommer krypene, virrer lyskjegler fra lommelykter rundt togvrakene som ligger kveilet inn i hverandre på skinnegangen. De mange redningsmannskapene som fortsatt er på stedet, saumfarer vrakrestene for å finne ut om det er flere personer begravd eller fastklemt i restene som er igjen av de to pendlertogene.

I tillegg til den savnede personen, leter de etter den tredje ferdsskriveren som kan gi svar på hvorfor ulykken skjedde.

Korrespondent Guri Nordstrøm rapporterr fra ulykkesstedet.

NRK-korrespondent Guri Norstrøm rapporterer fra ulykkesstedet i Bad Aibling.

Leter etter årsaken

På en pressekonferanse i 13-tiden beskrev den tyske transportministeren, Alexander Dobrindt, ulykkesstedet som et skrekkelig syn.

– Bildene gjør inntrykk på oss, og det er nesten ikke til å tro at det har skjedd. Nå må vi finne ut om ulykken skyldes menneskelig eller teknisk svikt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt