NRK Meny
Normal

Tog tatt av snøskred i Sveits

Passasjerene var heldige da toget ble tatt av et snøskred og feid av skinnegangen i de sveitsiske alper mandag. To personer slapp unna med bare mindre skader.

Toget på Matterhorn-Gotthard-banen i Sveits ble tatt av et snøras

Toget på Matterhorn-Gotthard-banen i Sveits ble mandag tatt av et snøras.

Foto: Keystone, Urs Flueeler / Scanpix/AP

Det var like etter klokken 14 mandag at et snøskred traff toget på Matterhorn-Gotthard-banen (MGB) like ved Oberalppass i de sveitsiske alpene.

– Den tunge, våte snøen dyttet togvognene av skinnene og ble ført noen meter nedover før de stanset på en voll, sier Christoph Kronig, pressetalsmann for MGB til avisen 20minuten .

Toget på Matterhorn-Gotthard-banen i Sveits ble tatt av et snøras

Togvognene var begrad av store mengder nysnø, ett døgn etter at toget på Matterhorn-Gotthard-banen i Sveits ble tatt av et snøras.

Foto: Keystone, Urs Flueeler / Scanpix/AP

De fleste passasjerene slapp uskadet fra ulykken. To passasjerer ble lettere skadet i hendelsen. Disse ble fraktet med en brøytebil ned til Andermatt, der de ble tatt videre med ambulanse til sykehus.

Like før hendelsen hadde MGB besluttet å stenge strekningen mellom Andermatt og Sedrun i Dieni fra klokken 15 på grunn av for mye snø.

Stor snøskredfare

Store snømengder har falt over de sveitsiske alper og omliggende områder de siste dagene.

Etter det kraftige snøfallet mandag karakteriserer Instituttet for snø og snøskredforskning faren for skred sør for Simplon og Engadine som stor.

Faren for skred er satt til kategori 4, som er den nest høyeste kategorien.

Spesielt utsatt er det i de bratteste skråningene som ligger over 2000 meters høyde, der det ifølge SLF er overhengende fare for at det vil gå store og mellomstore skred.

I de nordlige alpene mellom Les Diablerets og Sustenpass er skredfaren satt til kategori 3, der det er sannsynlig at det vil kunne gå små og mellomstore snøskred.

NGI: Skredfareskalaen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt