Hopp til innhold

– Renholder stjal tog i Sverige

Det skal ha vært en kvinnelig renholder som stjal toget som kjørte inn i et bolighus utenfor Stockholm i natt.

Et tog dundret inn i en boligblokk i Stockholm.

Tog kjørte inn i bolighus i Stockholm

– Det var en renholder, som av ukjente grunner stjal toget, sier kommunikasjonssjef ved togoperatøren Arriva, Tomas Hedenius, til Aftonbladet.

Toget sporet av like før klokken 03 i natt og kjørte rett inn i et bolighus ved Grand Hotel i Saltsjöbaden. Toget skal ha krasjet inn i kjøkkenet til den ene leiligheten i boligkomplekset.

– Det var én person på toget, som ble sittende fastklemt etter ulykken. Det tok ganske lang tid før redningsmannskaper klarte å få løs denne personen, sa Ulf Lindgren ved politiet i Stockholm tirsdag morgen.

Toget var ikke i trafikk, og det var ingen passasjerer på toget.

– Kvinnen var ved bevissthet og tilsnakkende under redningsarbeidet. Det er uklart hvor alvorlig skadd hun er, sier Lindgren.

I 05:30-tiden klarte redningsmannskaper å få løs kvinnen. Hun ble fløyet til Karolinska sykehus.

I 20-årene

Storstockholms Lokaltrafik (SL) vet ikke hvorfor kvinnen kjørte toget.

– Vi jobber nå med å finne ut hvordan dette kunne skje. Det eneste vi vet er at hun er i 20-årene, sier Fredrik Cavalli-Björkman til Aftonbladet.

Hedenius sier til SVT at toget ble startet med en nøkkel, men at rengjøringspersonell ikke har tilgang til nøklene. Han vet ikke hvordan kvinnen klarte å starte toget.

Pågrepet

– Toget ble stjålet på Neglinge stasjon. Det som har skjedd, er som hentet ut av en film. Det hele er helt usannsynlig, sier informasjonsansvarlig Robert Heurgren ved Nacka-politiet til Svenska Dagbladet.

Togoperatøren Arriva meldte i natt at et helt togsett var savnet. Politiet mottok anmeldelsen klokken 03:25, ifølge avisen.

Renholderen mistenkes for å ha stjålet toget i Neglinge, og kjørt toget til endestasjonen i Saltsjöbaden. Hun skal være ansatt i et renholdsfirma som brukes av Arriva.

I 10:30-tiden var kvinnen fortsatt på Karolinska. Tilstanden hennes beskrives som stabil, men hun skal ha store skader.

I løpet av formiddag pågrep politiet henne.

Ingen i huset skadd

Huset som ble truffet av toget fikk store skader etter kollisjonen, og beboerne ble evakuert av sikkerhetshensyn. Toget krasjet rett inn i kjøkkenet i den ene boligen.

Til Aftonbladet sier Lindgren at ingen av dem som befant seg i bygningen skal ha blitt skadd.

Expressen skriver at det var fem personer fra tre ulike familier i huset da ulykken inntraff.

– De lå og sov og våknet av et smell. De er naturligvis veldig sjokkerte, men ikke fysisk skadet, sier Charlotte Bengtsson, innsatsleder i politiet, til avisen.
Årsaken til ulykken var natt til tirsdag ikke kjent.

Tog kjørte inn i hus i Stockholm

En person ble skadd da toget kjørte inn i et hus ved Saltsjöbaden.

Foto: Richard Herrey / Sveriges Radio

SISTE NYTT

Siste nytt