NRK Meny
Normal

To sveitsere fri etter åtte måneder

Et sveitsisk par som ble bortført av talibanmedlemmer i Pakistan i juli i fjor, har meldt seg for pakistansk politi og er i god form.

Widmer og Och

Det sveitsiske paret Daniela Widmer og Olivier David Och er fri etter åtte måneder hos Taliban i Pakistan.

Foto: FAROOQ NAEEM / Afp

I ettermiddag smilte og vinket paret til fjernsynskameraene på en pakistansk militærbase i Rawalpindi, dit de kom i et militært helikopter. Etterpå kjørte de to bort i en sveitsisk ambassadebil.

– De rømte fra bortførerne. Det er det de har fortalt oss, sier en talsmann for den pakistanske hæren.

Bilen til kidnappet sveitsisk par

Bilen til det sveitsiske paret etter bortføringen i juli 2011.

Foto: - / Afp

Ifølge etterretningskilder i Nord-Waziristan fant de to fram til en militær kontrollpost i den urolige regionen, og ble sendt til byen Peshawar med helikopter.

Bortført 1. juli 2011

Olivier David Och (31) og Daniela Widmer (29) ble tatt til fange 1. juli i fjor i den urolige provinsen Baluchistan, og Taliban har tatt på seg skylden.

Det er uvisst om Taliban selv bortførte de to, eller om de har «kjøpt» dem av en kriminell gruppe.

Taliban forlangte løsepenger, og det har vært forhandlinger, ifølge avisa Neue Zürcher Zeitung , som ikke kan si noe mer om hvordan paret slapp fri.

Ba for sine liv

I oktober i fjor offentliggjorde bortførerne en video der det sveitsiske paret ba for sine liv, og bønnfalt regjeringene i Bern og Islamabad om å innfri kidnappernes krav

Kravene var flere millioner dollar i løsepenger, samt løslatelse av en pakistnak vitenskapskvinne som er soner en lang dom for terrorisme i USA. Det er uvisst om løsepenger er betalt.

De to sveitsiske turistene var på bilferie, på veg fra India til Iran da de ble bortført i Baluchistan. Seinere ble de ført til stammeområdet Nord-Waziristan nær grensen til Afghanistan.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt