To drept i angrep på amerikansk militærbuss

To personer er skutt og drept i et angrep på en amerikansk militærbuss på Frankfurt lufthavn, opplyser tysk politi.

Video To drept i angrep på amerikansk militærbuss.

En militærbuss med amerikanske soldater ble angrepet ved Frankfurt lufthavn i Tyskland.

Skyting på Frankfurt lufthavn

Politiet utelukker ikke at skytingen ved Frankfurt lufthavn kan være politisk motivert.

Foto: Alexander Becher / Ap

Avisen Frankfurter Allgemeine skriver at en 21 år gammel mann fra Kosovo i ettermiddag angrep en buss med amerikanske soldater utenfor Terminal 2 på Frankfurt lufthavn.

Politiets talsmann Jürgen Linker sier til nyhetsbyrået DPA at skytingen skal ha foregått inne i bussen, men at ingen om bord i bussen skal ha besvart ilden.

Alvorlig såret

Begge de drepte tilhører det amerikanske forsvaret. I tillegg skal en person være alvorlig såret, ifølge CNN.

Om bord i bussen befant det seg personell fra det amerikanske luftvåpenet. De er stasjonert ved Lakenheath-basen i Storbritannia. De skal ha ankommet Frankfurt i et sivilt fly og var på vei hjem til USA.

Obama opprørt

USAs president er drapene gjør ham både sint og trist. På en pressekonferanse i Det hvite hus sa presidenten at amerikanerne ikke vil «spare på noe» for å komme til bunns i saken.

– Michelle og jeg ber for familiene og vennene til de som mistet livet. Vi ber også for at de som ble skadet raskt skal komme til hektene, sa presidenten.

Terror

– Det er forløpig for tidlig å fastslå om hendelsen er en terrorhandling, sier Boris Rhein, som er innenriksminister i delstaten Hesse.

Angela Merkel sier en uttalelse at myndighetene vil gjøre alt de kan for å finne ut hva som har skjedd.

Politiet utelukker ikke at dette kan være et politisk motivert terroranslag. En talsmann for politiet sier at mannen som skjøt skal være arrestert.

Flyplassen er den travleste i Tyskland. Den ligger ikke langt fra Ramstein-basen, som er hovedkvarteret til det amerikanske flyvåpenet i Europa.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Minneapolis-politiet hevder 20-åring ble skutt ved et uhell: – Mente å bruke taseren

Politiet har offentliggjort video fra kroppskameraet til den kvinnelige politibetjenten som skjøt en 20-åring i Minnapolis. USAs president Joe Biden maner til ro.