Hopp til innhold

To skutt i Uppsala: Én døde av skadene

To menn ble kjørt til sykehuset med alvorlige skader etter å ha blitt skutt i Uppsala i Sverige søndag kveld, skriver politiet i en pressemelding.

Skyting i Uppsala

RYKKET UT: Politiet rykket ut skytingen sent søndag kveld.

Foto: utryckning Uppsala / @utryckning_ua

Politiet rykket ut etter å ha fått meldinger om skudd rundt klokken 23.30 søndag kveld. Nødetatene fant to menn, som skal ha vært i en bil da de ble skutt.

En av dem, en mann i 25-årsalderen, døde senere av skadene, skriver Aftonbladet.

Politiet etterforsker saken som drap og drapsforsøk.

– Det ble avfyrt flere skudd. Vi har nå en større innsats i området, sier Torstein Hemlin ved region Mitt til avisa.

Den andre mannen, i 20-årene, er ikke livstruende skadd, opplyser politiet. Så langt er ingen pågrepet, ifølge Aftonbladet. Det er uklart hva som er årsaken til skytingen.

Ifølge SVT undersøker om skytingen har noen sammenheng med to andre voldshendelser i Uppsala i helgen. Fredag ble det skutt mot en leilighet, og natt til mandag ble en mann angrepet med kniv.

Mandag morgen opplyser politiet at de har satt ned en etterforskningsgruppe som skal undersøke omstendighetene rundt skytingen. Ifølge politiet kan hendelsen være knyttet til «Rimfrost».

Operasjon Rimfrost er en større operasjon i regi av det svenske politiet, og skal ramme organisert kriminalitet, skriver SVT.

Skyting i Uppsala

SISTE NYTT

Siste nytt

Hun vil redde regnskogen i Brasil

Marina Silva ledet kampen mot avskoging for 20 år siden. Nå er hun tilbake som miljøminister i Brasil for å fullføre jobben.