Hopp til innhold

To skutt i Ferguson da minnemarkering ble voldelig

Befolkningen i byen skulle markere at det er ett år siden den svarte ungdommen Michael Brown ble skutt av politiet. Den fredelige demonstrasjonen utartet til plyndring og vold.

Ferguson

Politiet opplyser at to av deres biler ble beskutt, og at en av deres tjenestemenn besvarte ilden.

Foto: Jeff Roberson / Ap

Politiet i delstaten Missouri opplyser at to personer er skutt. Ifølge øyenvitneskildringer skal en av dem være drept.

Hvem som løsnet skuddene er ikke klart. Politiet melder bare at en av deres tjenestemenn brukte sitt våpen etter å ha kommet under kraftig beskytning.

Ingen bekreftet drept

En fotograf fra Associated Press så en mann ligge på gaten i en dam av blod. Senere så en journalist fra byrået en gråtende kvinne som ropte:

– Hvorfor drepte dere ham?

En annen person skal ha sagt at hans bror hadde blitt drept.

Myndighetene har ennå ikke bekreftet at noen skal ha mistet livet på grunn av skuddene.

En video som nå blir spredd på sosiale medier viser en livløs, sivilkledd person som ligger stille på bakken. Flere politifolk med skuddklare våpen står i nærheten av ham uten å hjelpe. De sikter på noe som er utenfor videobildet.

En person skal være fraktet til sykehus.

Det var flere hundre mennesker samlet på stedet der 18 år gamle Michal Brown ble drept 9. august i fjor. Markeringen begynte stille, men etter en stund skal deler av forsamlingen ha blitt mer urolig.

Se video fra Ferguson da skuddene blir avfyrt:

Ifølge politiet i Ferguson er to personer skutt i forbindelse med ettårsmarkeringen for Michael Brown i Ferguson.

De blokkerte trafikken og konfronterte politiet som var møtt opp med opprørsutstyr. Minst én butikk skal ha blitt plyndret.

Politidrap

Ferguson-drapet har utløst mye sinne rundt det som blir oppfattet som rasisme blant politifolk.

I forrige uke ble den svarte og ubevæpnede 19-åringen Christian Taylor skutt og drept av en hvit politimann etter at han skal ha kjørt en bil gjennom inngangspartiet på en bilforretning i byen Arlington i Texas.

– Denne hendelsen har ikke skjedd isolert, men snarere mens vår nasjon har kjempet med temaer som sosial urettferdighet, ulikheter, rasisme og politimisbruk, sa politimester i Arlington Will Johnson på en pressekonferanse.

SISTE NYTT

Siste nytt

Donald Trump vil, som den første amerikanske presidenten noensinne, bli tiltalt i en føderal straffesak. I en video på Truth Social lagt ut torsdag kveld sier Trump at han er uskyldig mann.

Donald Trump blir tiltalt i dokumentsaken

Donald Trump vil, som den første amerikanske presidenten noensinne, bli tiltalt i en føderal straffesak. – Jeg er en uskyldig mann, hevder Trump selv.