NRK Meny
Normal

To skutt fra motorsykkel i Aten

To personer ble skutt og drept og en tredje alvorlig skadet da skudd ble avfyrt fra en motorsykkel som kjørte forbi hovedkvarteret til det nynazistiske partiet «Gyllent Daggry» i Aten i Hellas fredag kveld.

To skutt fra motorsykkel i Aten

Politiet var raskt på stedet da to menn ble skutt fra motorsykkel i Aten.

De drepte er menn på 22 og 27 år. Ifølge ledelsen i «Gyllent Daggry» skal de to mennene ha vært vakter ved deres hovedkvarter.

Myndighetene og de ulike politiske partiene i Hellas har i kveld fordømt handlingen. Partiet Syriza, som hører hjemme på venstresiden av gresk politikk, sier at drapene er et angrep på det greske demokratiet.

«Gyllent Daggry» er et omstridt parti i Hellas. Det nynazistiske partiet fikk i 2012 sju prosent av stemmene ved parlamentsvalget, mot 0,29 prosent av stemmene bare fire år før. Det er den økonomiske nedturen i Hellas som hyppigst blir brukt som forklaring på hvorfor partiet har fått vokse fram.

For halvannen uke siden vedtok den greske nasjonalforsamlingen å kutte den økonomiske støtten til «Gyllent Daggry». Bakgrunnen for avgjørelsen er at seks av partiets 21 parlamentsmedlemmer er siktet for å tilhøre en kriminell organisasjon.

Også drapet på den venstreorienterte musikeren Pavlos Fyssas i september har skapt mye oppstyr i Hellas. Mannen som er anklaget for drapet er også tilhenger av «Gyllent Daggry».

Partiet er på meningsmålinger Hellas sitt tredje mest populære parti. Flere standpunkt og uttalelser har fått flere til å kalle partiet nazistisk, noe de selv nekter for å være.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt