To pågrepet i hasjsaken på Jylland

Norsk politi har pågrepet to menn i forbindelse med hasjsmuglersaken i Danmark, der en nordmann ble drept av politiet, melder Ritzau.

Biler på kaia i Ålbæk

Her på kaia i Ålbæk ble nordmannen skutt.

En av de to er en 38 år gammel norsk statsborger som ble pågrepet i Sør-Norge tirsdag. Han er utlevert til Danmark og skal framstilles for varetektsfengsling i Hjørring fredag formiddag. Politiet vil kreve lukkede dører i fengslingsmøtet.

En 45 år gammel mann ble pågrepet torsdag og er også begjært utlevert til Danmark av dansk politi.

Arrestasjonene skjer på grunnlag opplysninger fra Nordjyllands politi, melder Danmarks radio.

Skuddveksling i havna

En en 49 år gammel mann fra Arendal ble skutt og drept av dansk politi da et forsøk på å smugle 250 kilo hasj fra Ålbæk endte med en skuddveksling søndag 6. januar i år.

Dansk politi slo til mot de mistenkte smuglerne etter å ha blitt tipset av norsk politi. En motorbåt kom fra Norge og inn til havna der to nordmenn ventet med 250 kilo hasj.

Nordmennenes båt, en hurtiggående rib, ble innhentet av en politibåt, og det oppsto en skuddveksling da en politibetjent forsøkte å ta seg over i smuglerbåten. 49-åringen ble truffet i hodet og brystet og døde av skadene, mens politibetjenten ble såret.

Saken granskes av Den uafhængige politiklagemyndighed (DUP), som tilsvarer Spesialenheten for politisaker i Norge.

28-åring fremdeles etterlyst

I tillegg ble en 27-åring fra Vestfold skutt i brystet, før han ble pågrepet sammen med tredjemann, en 36-åring fra Aurskog i Akershus, som kom uskadd fra dramaet.

Hasjen skulle trolig fraktes til Sørlandet og videre til Oslo-området.

Fra før av er en norsk 28-åring etterlyst gjennom politisamarbeidet Interpol etter storbeslaget i havna. Ifølge Danmarks radio er politiet interessert i å snakke med denne mannen fordi det sto tre norskregistrerte biler parkert på kaia den kvelden skytingen fant sted.

De to pågrepne nordmennene på 27 og 36 år er siktet for narkotikasmugling. 27-åringen innrømmer besittelse og transport av 250 kilo hasj, men hevder han ikke visste hvor mye stoff det var snakk om.

36-åringen har også innrømmet besittelse og transport av hasj – men ikke mer enn 45 kilo. Begge sitter for tiden varetektsfengslet.

Ifølge opplysninger NRK har mener politiet at en nær venn av David Toska bestilte hasjpartiet.

Hverken politiet i Agder eller Kripos vil kommentere saken overfor NRK.

Ålbæk havn

Dansk politi overvåket smuglerforsøket i havna i Ålbæk etter tips fra norsk politi.

Foto: Rebecca Trondsen / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt