NRK Meny
Normal

To mistenkte IS terrorister pågrepet i Finland for elleve drap

To unge irakiske menn er arrestert mistenkt for elleve tilfeller av drap med terrorhensikt. Mennene ble arrestert i Finland.

Krimininalsjef ved det finske politiet Jari Räty på pressekonferanse

MISTENKTE IS TERRORISTER PÅGREPET: Den finske Kriminalinspektøren Jari Räty informerer om de to mistenkte IS terroristene

Foto: Yle

Ifølge Centralkrimpolisen i Finland skal de mistenkelige forbrytelsene ha skjedd i Irak, rapporterer den finske avisen Hufvudstadsbladet.


Mennene er mistenkt for å være medlemmer av terrornattverket IS. Drapene antas å ha skjedd i nærheten av byen Tikrit i Irak i fjor. Der drepte IS tropper 1700 ubevæpnede kadetter. De to mennene er mistenkt for å ha skutt og drept elleve forsvarsløse fanger.

Mennene som begge er 23 år gammel skal være brødre. De kom til Finland i september.

Terroristorganisasjon IS laget en propagandavideo av drapene de to irakerne er mistenkte for og lastet det opp på Internett. Politiet tar selv ikke stilling til om de to pågrepne mennene er identifiserbare på video.

Kriminalinspektør Jari Räty som leder etterforskningen sier at de som drepte på videoen ikke har på seg masker, men det er likevel en utfordring å identifisere enkeltpersoner.
Räty kan ikke si om videoen fortsatt er tilgjengelig på internett.

De mistenkte mennene kom til Finland i september. Politiet vil ikke opplyse om de kom som asylsøkere.

Den finske Centralkrimpolisen mottok et tips om de mistenkte gjennom sin egen etterforskning og i samarbeid med sikkerhetspolitiet. Pågripelsen fant sted uten problemer.

Politiet har ingen informasjon eller mistanke om at mennene skal ha forberedt forbrytelser i Finland.
Politiet har ingen tall på hvor mange IS-mistenkte som er i Finland.

Sikkerhetspolitiet kommer ikke til å endre trusselnivået på grunn av denne saken skriver den finske rikskringkastingen YLE.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt