Hopp til innhold

To menn funnet skutt og drept utenfor Stockholm - kan ha kobling til gjengvold

Onsdag ble to personer skutt og drept i Stockholm. Dobbeltdrapet kan ha kobling til gjengoppgjør, ifølge svensk politi.

DIREKTE: Politiet holder pressekonferanse etter drapene.

Politiet utelukker ikke at det dreier seg om gjengkriminalitet – og at drapene har kobling til andre forbrytelser.

De to mennene som ble funnet med skuddskader i en bil i Kista utenfor Stockholm onsdag kveld døde av skadene. Begge skal ha blitt skutt i hodet.

– Den ene døde umiddelbart og den andre døde senere på natten, sier det svenske politiets pressetalsperson Carina Skagerlind ifølge Aftonbladet.

Politiet ble varslet om skyteepisoden ved 22-tiden onsdag kveld. Øyenvitner skal ha sett to personer løpe fra stedet og kjøre vekk i en lys bil.

Gjengkriminalitet

Nå sier politiet at de ikke utelukker at drapene kan kobles til andre forbrytelser.

Politiet vil ikke spekulere på hva som ligger bak drapene, men det utelukkes ikke at de kan ha koblinger til gjengkriminalitet. De undersøker også om det kan ha en forbindelse til andre drap i Stockholm tidligere i uka.

Plassen der de to ble skutt ligger dessuten svært nær stedet der en 23-åring ble skutt og drept i fjor sommer.

Politi og sperringer ved stedet der to personer ble skutt og drept i Stockholm onsdag kveld.

GJENGOPPGJØR: Etter en uke med flere drap i Stockholm utelukker ikke politiet sjansen for at dobbeldrapet har kobling til gjengkriminalitet.

Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix

Dobbeltdrapet er det andre i stockholmsområdet på to dager. Tirsdag ble en kvinne og mann funnet drept i Hallonbergen nord for Stockholm. I denne saken er tre personer pågrepet og mistenkt for drap.

Drapene har i svenske medier blitt koblet til en narkotikarettssak som skulle ha blitt innledet dagen etter drapene. Den drepte mannen var selv tiltalt for å ha dyrket cannabis sammen med en annen mann. I avhør har mannen oppgitt at han ble truet når han ville hoppe av fra narkotikavirksomheten, ifølge Dagens Nyheter.

Det har også kommet opplysninger om at mannen skal ha vært vitne til et drap i januar, men politiet vil ikke kommentere om noe av dette kan være motiv for drapene.

Tilbakeholdne

De to mennene ble kjørt til sykehuset Karolinska i Solna, men klokken 04:15 opplyste politiet at de begge hadde mistet livet.

Det er innledet drapsetterforskning. Politiet er tilbakeholdne med detaljer inntil de har snakket med mulige vitner. I løpet av natten har politiet gått fra dør til dør i boligområdet ved skolen der drapene ble begått.

Foreløpig er ingen pågrepet. Politiet opplyser til Aftonbladet at de nå jobber med å samle informasjon fra avhør og åstedsundersøkelser.

Ifølge Aftonbladets reporter er registreringsskiltene på bilen de to mennene ble funnet i fjernet.

Mennene ble funnet i et boligområde like ved en skole.

Kista

SISTE NYTT

Siste nytt