Normal

To journalister drept i Gaza

En italiensk og en palestinsk journalist var blant de fem som døde, da eksperter skulle uskadeliggjøre et israelsk missil onsdag, ifølge palestinske myndigheter.

Camilli

DEKKET GAZA: Dette bildet fra august viser AP-videojournalist Simone Camilli som står på sin balkong i Gaza. I bakgrunn stiger røyken fra et israelsk luftangrep. Italienske myndigheter bekrefter at Camilli, 35, er blant de døde da bombeeksperter skulle uskadeliggjøre et missil og det eksploderte.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

– En gruppe bombeeksperter ble drept da de skulle uskadeliggjøre missilet i Beit Lahiya. Det var en utenlandsk journalist sammen med dem, sier myndighetstalsmann Iyad al-Buzam til AFP.

Politiet var blitt varslet om missilet, som lå i et bebygd område og eksploderte da ekspertene forsøkte å frakte det bort.

Den tre dager lange våpenhvilen mellom Hamas og Israel løper ut midnatt onsdag, mens den palestinske og israelske delegasjonen er i Kairo for å få på plass en lengre våpenhvile.

AP-journalist

Talsmann for helsemyndighetene Ashraf al-Qudra sier seks ble drept og seks skadd da missilet eksploderte.

Italienske myndigheter bekrefter at journalisten Simone Camilli var blant dem som døde, og nyhetsbyrået Associated Press (Ap) melder at han har jobbet for Ap siden 2005.

Laster Twitter-innhold

Da han ble drept var han på oppdrag for lage en sak om bombeeksperters arbeid i å uskadeliggjøre udetonerte bomber i Beit Lahiya, nord på Gazastripen, skriver Ap. Camillis palestinske oversetter ble også drept, og en AP-fotograf skal ha blitt hardt skadd.

I Roma uttrykte utenriksministeren sorg over tapet på AP-journalisten.

– Simone Camillis død er en tragedie for hans familie og for landet. Igjen betaler en reporter prisen for en krig som har vart i altfor mange år, heter det i en uttalelse fra den italienske utenriksministeren, Federica Mogherini.

Minst 10 journalister drept i Gaza

I slutten av juli var antall drepte journalister i Gaza siden militæraksjonen startet 8. juli på ni.

– Noen pressefolk er blitt drept mens de dekket konflikten, andre er drept i luftangrep mot hjem og oppholdssted, sa Andrew Kennedy i International Federation of Journalists (IFJ).

Så sent som i går gikk IFJ ut med en bekymringsmelding for journalistene i Gaza, og oppfordret partnerorganisasjonene til å bistå med hjelp til palestinske journalister som har blitt fordrevet, skadd og mistet husene sine.

Camilli er den første utenlandske journalisten som er drept i Gaza siden militæroperasjonen mot Hamas startet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt