NRK Meny
Normal

To irakere tiltalt for terrorisme

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

To irakiske statsborgere er pågrepet i Kentucky, tiltalt for terrorisme.

To irakere bosatt i USA ble i forrige uke arrestert i Bowling Green, vest i Kentucky. De er tiltalt for terrorisme, ifølge den nasjonale sikkerhetsmyndigheten i USA.

Planla angrep mot amerikanere

Waad Ramadan Alean (30) skal tidligere ha stått bak flere bombeeksplosjoner av typen IED mot amerikanske styrker i Irak. Han er tiltalt for å ha planlagt å drepe amerikanske statsborgere som oppholder seg utenlands.

Han er også tiltalt for sine planer om å bruke masseødeleggelsesvåpen mot amerikanske statsborgere, videreformidling av informasjon om produksjon og bruk av IED, samt forsøk på å samle støtte til terrorister og Al Qaida i Irak

Den andre irakeren, Mohanad Shareef Hammadi (23), er tiltalt for forsøk på å samle støtte til terrorister og Al Qaida i Irak, i tillegg til å ha planlagt overføring, bearbeiding og eksportering av Stinger-missiler.

Risikerer livstid

Dersom de blir dømt på alle tiltalepunkter, risikerer begge livstidsdom.

– Med disse arrestasjonene, som er et resultat av særskilt etterforskningsarbeid utført av politi og etterretningsfolk, blir det slutt på støtten som er samla sammen av disse personene, og de vil endelig få en rettferdig dom, sier Todd Hinnen, som fungerer som assisterende justisminister i USA.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt