Hopp til innhold

To innsatte i fengsel rømte gjennom hull i taket på do

To drapssiktede menn rømte fra varetekt i fengselet Monterey County Jail. De kom seg ut gjennom et hull i taket på toalettet.

De to mennene skal ha rømt gjennom dette hullet

HULL: De to mennene skal ha rømt gjennom dette 59 centimeter brede hullet.

Foto: AP

Hullet befinner seg i et hjørne av taket, over vaskene, ute av syne for både fengselsbetjenter og kameraer,

– De to klarte å identifisere og utnytte en blindsone, sier Jonathan Thornburg, talsmann for sheriffkontoret i Monterey fylke.

Hullet var bare 56 centimeter bredt. Det gikk gjennom en gipsplate og et metalldeksel i taket fra baderommet og førte fram til en sjakt som brukes av vedlikeholdsarbeidere, skriver Los Angeles Times.

– De tok seg opp gjennom taket, over veggen og ned på den andre siden, der de krøp gjennom en luke og nådde fram til bygningens bakside, sier Thornburg.

Gjennom et hull innerst i hjørnet på badet klarte to menn å rømme fra fengsel.

PÅ BADET: Gjennom et hull innerst i hjørnet på badet klarte to menn å rømme fra fengsel.

Foto: AP

Inngjerdet

Fengselet ligger i byen Salinas, omtrent 14 mil sør for storbyen San Francisco i California.

Baksiden av fengselet er inngjerdet, men ikke med piggtråd som går rundt resten av bygningen.

Thornburg sier man ennå ikke vet hva slags verktøy de to mennene på 20 og 21 år brukte for å lage hullet i taket. Myndighetene prøver nå å finne ut om de to fikk hjelp fra andre innsatte.

Sheriffen i Monterey har offentliggjort bilder av de to som forsvant fra varetektsfengsel.

PÅ RØMMEN: Sheriffen i Monterey har offentliggjort bilder av Jonathan Salazar (fra venstre) og Santos Samuel Fonseca, som forsvant fra Monterey County Jail søndag.

Foto: AP

Utlover dusør

Rømningen skjedde søndag. Mennene er fortsatt på frifot. Det lokale sheriffkontoret har nå utlovet en dusør på 5000 dollar, rundt 46.000 kroner, til den eller de som bidrar med informasjon som fører på at de to rømlingene pågripes.

– Vi er skuffet over at dette skjedde. Vi har ansvar for å beskytte allmennheten. Vi er skuffet over at folk som er siktet for drap, ikke lenger er i fengselet vårt, sier Thornburg.

Mennene hadde sittet i varetekt siden i fjor i forbindelse med to separate drapssaker i Salinas. De har ikke erkjent skyld. Rettssakene er berammet til neste år.

Fengsel i California

SISTE NYTT

Siste nytt