Normal

To døde i den verste skogbrannen i Colorados historie

To personer har så langt blitt funnet døde i «The Black Forest Fire», som allerede regnes som den mest destruktive brannen i Colorados historie. Samtidig tyder værutsiktene på ytterligere spredning.

Brannen i Colorado fortsetter på tredje døgnet

VIDEO: Brannen i Colorado fortsetter på tredje døgnet. Se de dramatiske bildene fra evakueringen.

Sheriff Terry Maketa i El Paso opplyser til nyhetsbyrået AP at redningsmannskaper torsdag kveld fant levningene etter to savnede personer.

Maketa legger til at de døde, som foreløpig ikke har blitt identifisert, ble funnet i garasjen ved en av boligene som har blitt ødelagt i brannen.

Den pågående storbrannen, som altså har fått det foruroligende navnet «The Black Forest Fire», har allerede ødelagt minst 360 hjem, og rundt 40.000 mennesker har måttet evakuere.

Til sammenligning ble 347 boliger ødelagt av fjorårets kraftige branner i Waldo Canyon i Colorado. To mennesker døde, og forsikringsselskapene mottok erstatningskrav for til sammen 353 millioner dollar, eller om lag to milliarder norske kroner.

Artikkelen fortsetter.

Brann, Colorado

Ødeleggelsene etter årets storbrann regnes allerede for å være større enn i fjor. Den gang mottok forsikringsselskapene krav på mer enn to milliarder kroner.

Foto: Tom Cooper / Afp

Kan spre seg

Det er ventet storbrannen i Colorado, som har pågått i over tre døgn, kan komme til å spre seg. Brannmannskapene melder om store problemer med å kontrollere flammene, blant annet på grunn av skiftende vind i området.

Myndighetene i Colorado har allerede opplyst at «The Black Forest Fire» er den mest destruktive i delstatens historie. De opererte natt til fredag med et estimat på at man ikke har klart å etablere brannsikre soner i mer enn fem prosent av det truede området.

Om lag 750 brannmenn er satt inn i arbeidet med å få kontroll på brannen, men Dave Rose, en talsmann for myndighetene i Colorado, sier at vinden jobber mot dem.

– Brannen er veldig, veldig aktiv i det mest utsatte området, og vi har ikke stor tro på at vi skal klare å kontrollere alle områdene rundt brannen, sier Rose, ifølge CNN.

Brannen har allerede fortært over 6000 hektar i skogområdet nordøst for Colorado Springs, den nest største byen i delstaten.

Artikkelen fortsetter.

Brann Colorado

Dramatiske bilder fra brannområdet i Colorado viser politi og publikums møte med brannen.

Foto: EVN

Kan være påsatt

Politimester Terry Maketa i fylket El Paso sier at brannen kan være påsatt og at det er iverksatt etterforskning. Han utelukker ikke at brannen kan ha oppstått ved et uhell, men det er ikke meldt om lynnedslag, som tidligere har ført til at skog er blitt antent.

Beboerne i rundt 1.000 hus har fått beskjed om straks å komme seg i sikkerhet.

– Få familien og kjæledyrene inn i bilen og dra nå med en gang, heter det i en twittermelding fra politikammeret i El Paso.

Rundt 2.000 andre husstander i Colorado Springs-området fikk tilbud om råd og hjelp til frivillig evakuering, og ble bedt om å holde seg i beredskap for å reise på svært kort varsel. I deler av byen, som har vel 416.000 innbyggere, føyk gnister gjennom lufta.

Artikkelen fortsetter.

Brann i Colorado

Flere tusen mennesker har måttet evakuere hjemmene sine som følge av brannen. Her er familiene Knoll og Kruse i Colorado Springs 13. juni.

Foto: Mark Reis / Ap

Dårlige værutsikter

Mannskapene forsøkte fredag å hogge branngater i skogen for å hindre at flammene spredte seg, foreløpig uten særlig hell.

Samtidig tyder lite på at været vil komme brannmannskapene til unnsetning i nærmeste framtid, ifølge CNN.

TV-kanalen melder at de høye temperaturene og den skiftende vinden vil fortsette over helgen. Etter dette ventes det noe lavere temperaturer, men det er ingen utsikter til det man håper mest på i Colorado nå, nemlig regn.

Artikkelen fortsetter.

Brann, Colorado

De skiftende vindene skal ha bidratt til brannenes hurtige spredning.

Foto: Tom Cooper / Afp

Tre største på ett år

Colorado ble også rammet av to storbranner i juni i fjor, med et par ukers mellomrom.

Den såkalte High Park Fire brøt ut i et fjellområde vest for byen Fort Collins i Colorado 9. juni 2012 og raserte minst 259 bolighus. En 62 år gammel kvinne omkom, og det tok tre uker før denne brannen var under kontroll.

To uker senere brøt det ut en ny stor brann, rett utenfor Colorado Springs, som fikk navnet Waldo Canyon. Den ble erklært for slukket 10. juli, to og en halv uke senere.

De tre verste brannene i den amerikanske delstatens historie er dermed registrert i løpet av bare vel ett år. Årets brann brøt ut etter en lang periode med tørke, og mange amerikanere frykter at det skal oppstå flere farlige skogbranner.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt