Hopp til innhold

To fengslet etter helikopterran

Trengselen var stor da Stockholms tingrett i dag avgjorde at to menn skulle varetektsfengsles etter helikopterranet i Stockholm.

Helikopterran Stockholms tingrett
Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

De to mennene på 38 og 34 år er siktet for medvirkning til grovt ran. 34-åringen skal ifølge påtalemyndigheten ha vært pilot under ranet.

Brast i gråt

Advokat Leif Silbersky

Advokat Leif Silbersky

Foto: Lundahl, Pontus / Scanpix

- Min klient er svært skuffet over varetektsfengslingen. Dere så selv hvordan han brast i gråt da han fikk beskjeden. Han føler seg sviktet av hele rettssystemet, sier 34-åringens advokat Leif Silbersky.

En 29 år gammel mann ble sluppet fri da retten ikke lot seg overbevise av bevisene som ble lagt fram mot ham. Påtalemyndigheten mente også her at det var skjellig grunn til mistanke om grovt ran eller medvirkning til dette.

Advokat klaget

En 36-åring ble også begjært varetektsfengslet, men fengslingsmøtet ble utsatt til torsdag som følge av en klage fra mannens advokat Johan Eriksson. Ifølge advokaten fikk ikke 36-åringen vite hva han var mistenkt for.

Fra før er to av de seks personene som ble pågrepet etter helikopterranet mot en pengesentral utenfor Stockholm, sluppet fri. De har fortsatt status som mistenkte i saken.

Det var verditransportsentralen til selskapet G4S som ble ranet onsdag den 23. september. Et helikopter landet på taket av sentralen, og tre eller fire gjerningsmenn tok seg inn i bygningen.

SISTE NYTT

Siste nytt