NRK Meny
Normal

To elever skadd etter skoleskyting i Denver

En elev er kritisk skadd og en annnen har fått mindre skader etter at en medelev løsnet skudd på Araphoe High school i Denver, Colorado fredag.

Skoleskyting Arapahoe High School i Denver

HENDENE I VÆRET: Bilder fra åstedet viste en flokk elever som forlot skoleområdet med hendene over hodet, og stilte seg i lange rekker mens politiet sjekket om noen av dem hadde våpen på seg.

Foto: EVN

Klokka 21.52 opplyste CNN at politiet har kontroll på den mistenkte skytteren, og dramaet skal være over. Politiet bekreftet under en pressekonferanse kort tid etter at skytteren er død, trolig selvforskyldt.

– Vi har kun funnet ett våpen, en hagle, opplyser den lokale sheriffen Grayson Robinson.

Han opplyser at den antatte gjerningsmannen skal ha oppsøkt skolen, på utkikk etter en bestemt lærer.

– Læreren skjønte at han ble sett på, og forlot skolen. En eleve konfronterte den bevæpnede eleven, og ble skutt, sa Robinson på en pressekonferanse fredag kveld.

Kritisk skadd

Det er ikke kjent hvorfor den antatte gjerningsmannen angivelig skal ha vært ute etter den spesifikke læreren.

Eleven som ble skutt skal være kritisk skadd, og får behandling ved et sykehus i nærheten av skolen. Ytterligere en elev ble funnet skadd, men det er ikke klart om vedkommende ble skutt, melder nyhetsbyrået AP.

Spesialpolitiet undersøkte fredag kveld skolen grundig. Dette til tross for at politiet mener det kun er snakk om én skytter, som selv var elev ved Arapahoe high school.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arapahoe High School skoleskyting

Politiet ransaker elevene.

Foto: Uncredited / Ap

– Jeg var redd og skalv

Journalister på stedet forteller at elevene hørte flere skudd bli avfyrt. Lyden kom fra skolens kafeteria.

– Jeg var redd og skalv. Jeg hørte bang, bang, bang, forteller en elevene til Denver Post.

Bilder fra åstedet viste en flokk elever som forlot skoleområdet med hendene over hodet, og stilte seg i lange rekker mens politiet sjekket om noen av dem hadde våpen på seg.

Mer enn 2100 elever går på skolen. Flere hundre av dem ble evakuert fredag, mens andre låste seg inne i klasserom mens dramaet pågikk.

Skuddene falt like i nærheten av kinosalen Aurora der en mann massakrerte kinogjestene i 2012. Skolen befinner seg også i nærheten av skolen der Columbine der det var en skoleskyting i 1999.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skoleskyting Arapahoe High School i Colorado

Flere hundre mennesker ble evakuert fra skolen da skytingen begynte.

Foto: EVN

Ventet på datteren

Tracy Monroe hadde slektninger som gikk på Columbine, og kjente en av lærerne som ble drept. Datteren hennes går på Araphoe, og var en av dem som ble evakuert etter skytingen.

– Vi trodde ikke dette kunne skje i Colorado dengang heller, sier Monroe om Columbine-skytingen.

Per sms informerte den 15 år gamle datteren Monroe om skytingen. Monroe ventet i spenning, og var lykkelig da hun fikk vite at datteren var i sikkerhet, sier hun til nyhetsbyrået AP.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt