To drept i opptøyer i Uganda

Rasende demonstranter i Kampala i Uganda satte i dag fyr på veisperringer og sloss mot politiet, som svarte med tåregass og skarpe skudd.

Opptøyer i Kampala

Ugandisk politi ved en brennende veisperring i Kampala fredag.

Foto: Stephen Wandera / Ap

To mennesker er drept, over 100 er sendt til sykehus og flere hundre ugandere er arrestert.

Opptøyer i Uganda

En mor har fått høre at sønnen er skutt av politiet.

Foto: Stephen Wandera / Ap

Sinte innbyggere hadde bygget veisperringer rundt et torg i hovedstaden Kampala, der de satte fyr på bildekk og søppel. Opptøyene spredde seg til forstedene da demonstrantene ble jaget av politiet, og til minst tre andre byer.

Mange skuddskader

På akuttmottaket i Kampalas største sykehus ble 60 sårede demonstranter lagt inn, mange med skuddskader, alle med behov for kirurgiske inngrep, ifølge Ugandas Røde Kors.

Protestene kommer dagen etter at opposisjonsleder Kizza Besigye ble mishandlet av politiet da han deltok på en demonstrasjon mot økte levekostnader.

Fattige ugandere har fått store problemer fordi matvare- og drivstoffprisene har skutt i været. Med økte drivstoffpriser stiger billettprisene på busser og andre transportmidler som folk er avhengig av for å komme seg på jobb.

Opposisjonslederen stanset

I dag prøvde Besigye å ta et fly til Kenya for å få behandling for skadene sine, men ble stanset av politiet på flyplassen og nektet å gå om bord.

Besigye tapte presidentvalget mot president Yoweri Museveni for tredje gang i februar i år. Han er blitt arrestert fire ganger bare denne måneden.

Tidligere i april startet han og andre opposisjonsledere å gå til jobben to ganger i uka i protest mot de høye drivstoffprisene.

SISTE NYTT

Siste nytt

Britene hedrer prins Philip

Kanoner over hele Storbritannia blir avfyrt lørdag i en hyllest til avdøde prins Philip. Koronarestriksjoner gjør at bare 30 personer får være med i bisettelsen.

Vulkanutbrudd på karibiske St. Vincent – 16.000 bedt om å evakuere

En vulkan på øya St. Vincent i Karibia har sitt første utbrudd på 40 år. Utbruddet startet fredag.