NRK Meny
Normal

To drept i jordskjelv i Tyrkia

Et jordskjelv med styrke 5,9 har rammet det nordvestlige Tyrkia. To personer er omkommet og nærmere 80 er såret.

Jordskjelv i Simav i Tyrkia

Mange innbyggere i byen Simav i Tyrkia oppholdt seg i gatene i natt etter at et jordskjelv rammet byen sent torsdag kveld.

Foto: HO / Reuters

Skjelvet har ført til skader på mange bolighus og andre bygninger, og mange er bltt husløse. To omkom, én person er alvorlig såret mens 58 har fått lettere skader.

Kjente skjelvet i Istanbul

– En 18 år gammel mann ble drept da en sementsøyle raste sammen og traff hodet til mannen, og en 62-åring som nylig gjennomgikk en hjerteoperasjon døde, sier miljøminister Veysel Eroglu til nyhetsbyrået AFP.

Skjelvets episenter var ved Simav i Kutahya-provinsen 310 kilometer vest for hovedstaden Ankara, melder Kandilli seismologiske institutt i Istanbul.

Rystingene kunne merkes helt til Istanbul, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia.

Røde halvmåne har sendt mat og 10.000 pledd til regionen og vil sette opp 5000 telt i byen Simav i løpet av helgen.

Panikk i gatene

Tyrkisk fjernsyn meldte om panikk-stemning da jordskjelvet pågikk, og tusener flyktet ut i gatene. Telefonlinjer brøt sammen, noe som gjorde det vanskelig å å få ut informasjon fra områdene.

Et jordskjelv på 5,9 fører stort sett ikke til store materielle skader, men på grunn av dårlig standard på mange bygninger i landet kan det være ødeleggende resultat av et slikt skjelv.

Det har vært mange mindre etterskjelv i dag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt