NRK Meny
Normal

To drept i bombeeksplosjon i Pakistan

To mennesker er drept og 19 såret i et bombeangrep i Peshawar nordvest i Pakistan. USAs ambassade i Islamabad opplyser at to amerikanske statsborgere ble såret i angrepet.

To biler ble rammet av bombeeksplosjon i Peshawar.

Redningsarbeidere leter gjennom en utbrent bil etter eksplosjonen.

Foto: A Majeed / Afp

Pakistansk politi meldte om eksplosjonen mandag morgen. Både FN-kontoret, boliger som tilhører det amerikanske konsulatet og kontorene til flere hjelpeorganisasjoner ligger i nærheten av stedet hvor bomben eksploderte.

En skadet mann blir tatt til sykehuset i Peshawar.

En skadet mann blir brakt til sykehus etter eksplosjonen i Peshawar.

Foto: Mohammad Sajjad / Ap

Nyhetsbyrået AFP melder at et av kjøretøyene til det amerikanske konsulatet skal ha vært målet for angrepet.

Politiet sier man har funnet et halvveis oppbrent amerikansk pass i et av kjøretøyene som var involvert i angrepet. Begge de to personene som ble drept i angrepet var amerikanere, hevdet informasjonsministeren i Peshawar mandag morgen.

Det ble kort tid etter tilbakevist av en talsperson for den amerikanske ambassaden at de drepte var amerikanere, melder AFP.

Det er ikke umiddelbart kjent hvem som står bak angrepet. Tidligere har ofte den pakistanske delen av Taliban fått skylden for angrep av denne typen.

Peshawar er den største byen i det nordvestlige Pakistan. Byen regnes som en inngangsport til de lovløse stammeområdene langs grensen mot Afghanistan, der både Taliban og terrornettverket al-Qaida har baser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt