To døde etter at monstertruck kjørte inn i publikum

Et titalls mennesker er skadd og to er døde, etter at en monstertruck mistet kontrollen under en oppvisning i Nederland.

Tre personer omkom da føreren av en monstertruck mistet kontrollen, slik at det store kjøretøyet kjørte inn i en folkemengde øst i Nederland.

VIDEO: Her mister føreren kontroll over kjøretøyet.

Ulykken skjedde under en oppvisning i byen Haaksbergen øst i Nederland. Det er ikke kjent hvorfor monstertrucken mistet kontrollen og kjørte inn i folkemengden, melder den nederlandske kringkasteren Nos.

Minst femten personer er skadd, fem av dem alvorlig. På en pressekonferanse søndag kveld fortalte byens ordfører Hans Gerritsen at to personer ble drept i hendelsen. Ifølge Gerritsen skal det være et barn blant de døde. Tidligere meldinger gikk ut på at tre personer omkom i ulykken.

– Ser ut som en slagmark

Flere videoer av hendelsen har blitt lagt ut i sosiale medier. Disse viser hvordan føreren av monstertrucken tilsynelatende mister kontrollen over det store kjøretøyet, og kjører inn i et område med flere tilskuere. I forkant av ulykken hadde monstertrucken gjennomført et stunt, der den kjørte over flere biler.

Nabaoui Bouhabbadi sto like i nærheten av stedet der ulykken skjedde, sammen med sin sønn på halvannen måned. Han beskriver ulykkesstedet som en slagmark.

– En mann lå med ansiktet halvveis under ett av hjulene. Et titalls mennesker er skadet, sier han til den nederlandske avisa De Volkskrant.

Bouhabbadi forteller at han sammen med flere andre tilskuere hjalp til med å dytte showbilene vekk fra parkeringsplassen etter den dramatiske hendelsen.

– Jeg har opplevd mye, men dette var skrekkelig. Jeg har ennå ikke kommet over skrekken. Dette blir et heftig trauma, sier Bouhabbadi.

Føreren arrestert

Føreren av monstertrucken er arrestert, melder politiet i Nederland på Twitter. Han blir nå avhørt. Det er foreløpig ikke kjent hva årsaken til ulykken er, og politiet sier de frem til nå har konsentrert seg om livreddende arbeid.

Helikopter og utrykningskjøretøyer er sendt til området fra hele regionen og fra nærliggende områder i Tyskland. Et større område er sperret av etter ulykken, og det er nå flere titalls ambulanser i den lille byen, skriver De Telegraaf.

Hjelpemannskaper fra den større nærliggende byen Enschede er også tilkalt for å bistå. Varaordføreren i Haaksbergen, Van Vlaanderen, beskriver ulykken som «en herlig fest-ettermiddag, som endte i et drama».

– Dette er en katastrofe for Haaksbergen, sier varaordføreren til kommunens nettsider.

Arrangementet, som i tillegg til monstertruckoppvisningen inkluderte et tivoli, er nå avlyst. Et asylmottak i nærheten er omgjort til samlingssted for tilskuere.

En monstertruck er en pickup, ofte med rundt 1500 hestekrefter, og ekstra store hjul.

Monstertruck-ulykke

Femten personer skal ha blitt skadd i ulykken. Her snakker tilskuere med medisinsk personell.

Foto: ERIC BRINKHORST / Reuters
Monstertruck-ulykke i Nederland
Foto: Joey van Maanen / Privat
Laster kart, vennligst vent...

Haaksbergen ligger langt øst i Nederland, ikke langt fra grensen til Tyskland.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt