To døde etter oksebryting i India

Dagen etter at forbudet mot oksebryting ble fjernet, ble to personer stanget i hjel under den omstridte festivalen Jallikattu i India.

Oksebrytingfestival i India

MANNDOMSPRØVE I GRUS: To menn deiser i bakken under oksebrytingsfestivalen Jallikattu i Madurai, India i år. I år fikk imidlertid den populære festivalen en tragisk vending da to personer omkom etter å ha blitt spiddet.

Foto: ARUN SANKAR / AFP

Flere landsbyer sør i India feiret ekstra under årets populære festival etter å ha demonstrert i ukevis for at Høyesterettsavgjørelsen som forbyr oksebryting ble satt til side.

I Jallikattu-festivalen kjemper unge menn for å ta tak i oksens horn eller komme seg opp på dyrets rygg. Hornene er slipt for anledningen. I motsetning til tradisjonell, europeisk tyrefekting, har ikke deltakerne i den indiske versjonen noen hjelpemidler.

Festiviteten fikk imidlertid en mindre hyggelig vending i år da løpske okser spiddet og drepte to personer og skadet 28 andre, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Oksebryting i Jallikattu

I Jallikattu-festivalen kjemper unge menn for å ta tak i oksens horn eller komme seg opp på dyrets rygg. Hornene er slipt for anledningen. Dette bildet er fra byen Alanganallor under festivalen i 2014.

Foto: Arun Sankar K / Ap

Flere tusen demonstrerte for festivalen

I fjor forbød indisk høyesterett Jallikattu-festivalen etter oppfordring fra dyrevernsaktivister, som mente dyrene led på grunn av den årlige festivalen i delstaten Tamil Nadu.

Dyrevernere beskyldte arrangørene for å gi oksene alkohol eller kaste chili i ansiktet på dyrene, slik at de skal bli villere når de slippes ut av innhegningen.

Tilhengerne på sin side mente oksene ikke led noen nød, og sa at oksebrytingen var en viktig del av en 2000 år gammel kultur. Flere tusen tok til gatene for å protestere mot avgjørelsen, skriver nyhetsmagsinet Tehelka.

De store demonstrasjonene resulterte i at statsminister Narendra Modi fredag ga en ordre om at festivalen likevel kunne holdes i år.

Oksebrytingfestival i India

En okse løper gjennom folkemassene under årets Jallikattu i Madurai.

Foto: ARUN SANKAR / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt