NRK Meny
Normal

– Det lignet på 11. september

To personer skal ha omkommet etter at to høye bygninger raste sammen i Rio de Janeiro i Brasil. Flere skal være innesperret i bygningsmassene.

Video Rio de Janeiro

Redningsarbeidere på stedet der to bygninger kollapset i Rio de Janeiro.

Byggene, som kollapset natt til torsdag norsk tid, var henholdsvis 10 og 20 etasjer høye.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men øyenvitner sier de hørte en kraftig eksplosjon rett før bygningene styrtet i grus.

Flere medier melder at det skal ha vært en sterk gasslukt i området før eksplosjonen, men ordfører i Rio, Eduardo Paes, sier til nyhetsbyrået AFP at det er uklart hva som forårsaket kollapsen.

På gaten ved de to bygningene var det flere sjokkerte vitner etter kollapsen.

– Først trodde jeg noen kastet biter av betong, at det ikke var noe alvorlig. Jeg tok noen skritt tilbake, og så raste hele bygningen sammen, sier et vitne, og legger til:

– Det lignet på 11. september.

Et annet vitne, Gilbert, sier til Reuters at kollapsen lignet et jordskjelv.

– Først begynte noen biter av bygningen å falle ned. Folk begynte å løpe. Deretter falt alt ned på en gang.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Video Bygninger kollapset i Rio

Vitner forteller etter at to bygninger kollapset i Rio de Janeiro.

– To har omkommet

Ved midnatt lokal tid var ingen bekreftet omkommet, ifølge myndighetene. Men et ukjent antall mennesker lå innesperret i bygningsrestene, og flere medier meldte tidligere på kvelden at mennesker hadde mistet livet.

– Det ligger fortsatt folk i bygningsrestene, men vi vet ikke hvor mange. Vi har fått motstridende informasjon, sa ordfører Paes natt til torsdag.

Han opplyste også om at minst fire mennesker var skadd. Nyhetsbyrået Agencia Estado meldte torsdag morgen at to personer har omkommet, det samme gjør msnbc.com.

Kringkasteren Gloominess melder at opptil elleve mennesker ligger innesperret i ruinene.

Nettstedet News24 melder også at flere personer skal ha blitt observert på taket til nabobygningene, der de ventet på hjelp.

All elektrisitet har blitt skrudd av i kvartalet, av sikkerhetshensyn.

Fire hentet ut i live

Redningsarbeidene pågikk for fullt utover kvelden, og minst fire mennesker ble hentet ut i live fra de sammenraste bygningene. Gatene i nærheten lå dekket av betongbiter og støv.

I byggene lå det blant annet advokatkontorer, en bank og en restaurant. Området rundt pleier å være fullt av folk på dagtid, men det er lite aktivitet der om kvelden.

For få måneder siden omkom tre mennesker i en gasseksplosjon på en restaurant i Rio de Janeiro. Ulykken skapte bekymring for infrastrukturen i byen som skal være vertskap for fotball-VM i 2014 og sommer-OL i 2016.

Bygninger kollapset i Rio

De to bygningene var henholdsvis 10 og 20 etasjer høye.

Foto: Victor R. Caivano / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt