Hopp til innhold

Minst elleve personer omkom i to bygningskollapser i India

Minst elleve personer omkom i to ulike bygningskollapser i India lørdag, en i New Dehli og én i Chennai. Flere mennesker skal være innesperret i ruinhaugene.

Bygningkollaps i New Delhi

KOLLAPS: Redningspersonell leter fortsatt etter overlevende etter at den fire etasjer høye boligblokken raste sammen i New Dehli. Det er frykt for at mange er innesperret i ruinhaugene.

Foto: Altaf Qadri / Ap

Minst fem av de omkomne i New Dehli var barn, og to personer er skadd. Det sier polititjenestemenn, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Redningspersonell leter etter overlevende etter at den fire etasjer høye boligblokken raste sammen. Det er frykt for at mange er innesperret i ruinhaugene.

– Det pågår fortsatt redningsarbeid, og bygningsrester blir fjernet, sier politisjef Madhur Verma til Press Trust of India.

Flere titalls innesperret

Samtidig omkom minst én person da en tolvetasjers bygning som var under oppføring kollapset ved Chennai, melder nyhetskanalen NDTV og Times of India.

Det var svært mye regn da bygningen i Mugalivakkam ved Porur kollapset. Stedet ligger vel 20 kilometer fra Chennai.

Åtte mennesker har blitt reddet ut og sendt til sykehus, mens 70 personer fryktes å være blant ruinene. Det opplyser en tjenestemann.

– Bygningen kollapset plutselig, ifølge forklaringer fra øyenvitner, sier S. Vijayasekar, sjef for brann- og redningstjenesten.

Brannmannskaper har kommet til ulykkesstedet, mens et nasjonalt kriseteam er på vei.

Mange kollapser

Bygningen i New Dehli, som lå i et trafikkert område nord i byen, begynte å rase sammen lørdag morgen.

– Dette er en 40 år gammel bygning. De har bygget den ulovlig, etasje for etasje, sier den høytstående lokale tjenestemannen Rajesh Bhatia til NDTV.

Myndighetene har igangsatt en etterforskning for å finne årsaken til hendelsen.

Bygningskollapser er vanlig i India. Slapp regulering, kombinert med et krav om billige boliger, fører ofte til at bygninger bygges med billige materialer og med flere etasjer enn tillatt.

Tidligere i år omkom over 15 mennesker da en boligblokk kollapset i delstaten Goa.

SISTE NYTT

Siste nytt