NRK Meny
Normal

Tjener fett på homofile ekteskap

New York har tjent over 1,5 milliarder kroner ved å legalisere ekteskap mellom personer av samme kjønn i den amerikanske delstaten.

Første par som fikk ekteskapsattest i New York

Wendy Torrington (t.v) og Kimberly Moreno (t.h) fra Long Beach, Mississippi, ble det første paret som fikk ekteskapsattest fra delstaten New York. Arkivbilde fra 22. juli 2011.

Foto: STAN HONDA / Afp

24. juli i fjor gikk myndighetene i New York inn for å legalisere ekteskap mellom personer av samme kjønn. Delstaten ble dermed den sjette og største staten i USA som tillot homofile par å gifte seg.

Lovendringen som ble tatt i likestillingens navn, har generert store økonomiske inntekter for delstaten.

I løpet av ett år har New York tjent over 1,5 millioner kroner på homofile ekteskap, melder borgermester Michael R. Bloomberg i en pressemelding.

Michael Bloomberg

Borgermester Bloomberg sier kjærestepar fra USA har strømmet til New York City for å gifte seg etter at staten innførte ekteskapslikestillingsloven.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

– Ekteskapslikestilling har gjort byen vår mer åpen, inkluderende og fri. Den har også skapt arbeidsplasser og hjulpet vår økonomi, sier New Yorks borgermester Bloomberg.

Flere tusen kjærestepar

Det ble utstedt over 8200 ekteskapsattester til kjærestepar av samme kjønn i løpet av de siste 12 månedene. Det tilsvarer rundt ti prosent av totalt 75 000 ekteskap som ble godkjent i delstaten.

Mer enn halvparten av de homofile bryllupene ble avholdt i New York City-området, noe som bidro til en relevant økonomisk vekst for turistindustrien i den amerikanske storbyen.

«Mer enn 200 000 gjester reiste inn til byen for å være en del av bryllupsfestene. Disse gjestene tilbrakte til sammen rundt 235 000 netter på hoteller i New York City», viser tallene fra en spørreundersøkelse utført av NYC & Company.

Nederland i spissen

Det var tidligere spådd at legaliseringen i en innflytelsesrik stat som New York, ville påvirke andre amerikanske stater som fortsatt sitter på gjerdet når det kommer til spørsmålet om ekteskapslikestilling.

Men så langt har ingen andre stater fulgt opp NYCs eksempel. Tvert i mot. Senest i mai 2012 vedtok vedtok Nord-Carolina en lov som definerer et ekteskap til å være mellom mann og kvinne.

President Barack Obama erklærte samme måned at han gir støtte til ekteskap av samme kjønn.

– Jeg har nylig kommet fram til at det er viktig for meg personlig å gå ut og bekrefte at jeg mener par av samme kjønn bør kunne gifte seg, sa Obama i et intervju med ABC News.

I 2001 var Nederland det første landet som legaliserte ekteskap mellom folk av samme kjønn. Deretter fulgte Belgia, Spania, Canada og Sør-Afrika etter.

Norge er det sjette landet i verden som innførte en lovgivning som tillater homofile par å gifte seg og adoptere barn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt