Titusener flykter fra Aleppo

Titusener av syrere strømmer fra Aleppo mot den tyrkiske grensen mens frykten øker for at byen snart vil være beleiret av syriske regjeringsstyrker.

Flykter fra Tyrkia

SYRIA: Titusener flykter fra Aleppo i frykt for beleiring. Ifølge FN sto opptil 20.000 syrere fast ved grensen til Tyrkia i dag.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Ifølge FN sto opptil 20.000 syrere fast ved grensen til Tyrkia fredag, melder BBC.

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu sier at 15.000 mennesker har nådd fram til grensen, ifølge Hürriyet.

– Alle behovene til flyktningene blir dekket. Flere titusener har kanskje lagt ut på vei etter dem, sier Davutoglu.

Det er også kommet melding om at 120 mennesker, både soldater og opprørere, er drept i kamper nord for Aleppo.

Flykter fra Aleppo

BEKYMRET: Tyrkiske myndigheter har uttrykt sterk bekymring for flyktningstrømmen.

Foto: BULENT KILIC / Afp/NTB Scanpix

Kan føre til matmangel

Hjelpearbeidere sier at byen, som før krigen hadde 2 millioner innbyggere, snart kan være fullstendig beleiret. Det betyr at alle forsyninger til byens opprørskontrollerte områder vil stanse opp. På sikt kan det føre til mangel på mat og medisiner.

I løpet av de siste 24 timene har syriske regjeringssoldater og allierte fra Iran og Libanon omringet landområdene nord for Aleppo og kuttet den viktigste forsyningslinjen mellom byen og den tyrkiske grensen.

Tyrkiske myndigheter har anklaget det syriske regimet for å ville sulte ut befolkningen i Aleppo.

Titusener flykter

FLYKTER: Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu sier at 15.000 mennesker har nådd fram til grensen.

Foto: STRINGER / Afp/NTB Scanpix

Iraner drept

Iran meldte fredag at en av landets generaler er drept ved frontlinjen der han fungerte som rådgiver for den syriske hæren.

Meldingen er en åpen bekreftelse på den rollen som Iran spiller i krigen.

Sammen med Russland spiller Iran en viktig rolle i den storstilte offensiven som Assad-regimet nå gjennomfører nord i Syria, en offensiv som fremstår som en av de største og
viktigste i løpet av den fem år lange krigen.

Innbyggere i Aleppo ser på skadene

ALEPPO: Innbyggere i Aleppo ser på skadene etter et angrep mot det opprørskontrollerte bydelen Al-Shaar.

Foto: ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters/NTB Scanpix

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt