Timeshare-selskap må punge ut – dommen kan få store følger

Det norsk-spanske selskapet Anfi Gruppen er dømt til å betale tilbake over 49.000 euro til tre norske kunder. Dommen kan utløse skred av saker, skriver Canariajournalen.

Anfi del Mar, Gran Canaria

ANFI DEL MAR: Timeshare-kjempen Anfi del Mar på Gran Canaria blei grunnlagd av den norske entrprenøren Bjørn Lyng i 1998.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Kjennelsene i provinsretten mot Anfi Sales SL, salgsselskapet til Anfi Gruppen, kom 28. april skriver avisen.

I kjennelsene står det at det er inngått kontrakter med flytende uker og uspesifiserte leiligheter på timeshare-anlegget Anfi del Mar i Arguineguin på Gran Canaria.

Vil anke

Uspesifisert bosted og uker som ikke er tidsbestemt, men flytende, er lovstridig, ifølge en spansk lov fra 1998.

Dette ble bekreftet både gjennom en domskjennelse i høyesterett i Madrid 15. januar 2015, og i de to dommene fra april i provinsretten i Las Palmas.

Anfi Gruppens advokater skriver i en epost til Canariajournalen at de vil anke saken til høyesterett. I så fall kan det gå to år til før en endelig avgjørelse foreligger.

Anfi Gruppens jurister godtar heller ikke dommen fra høyesterett, skriver Canariajournalen.

Anfi Gruppens kommunikasjonsdirektør sier til NRK at han må konferere advokatene til uken før han kan svare på spørsmål.

Mange saker

Ragnar Wiik

HJELPER FORBRUKERNE: Leder for Forbruker Europa, Ragnar Wiik, har mottatt mange henvendelser den siste tiden.

Foto: Ellen Viseth / NRK

Lignende kontrakter er vanlig hos flere timeshare-selskaper. Dermed kan mange nordmenn være i samme situasjon. Dette kan utløse et skred av saker.

Siden den første dommen ble kjent i media i mars, har Forbruker Europa blitt kontaktet av mellom 10 og 20 timeshare-eiere som ønsker å avslutte avtaleforholdet med Anfi.

– Dette har medført at to forbrukere har nådd frem i krav overfor Anfi del Mar, og at man allerede kan se effekt av høyesterettsavgjørelsene, sier direktør Ragnar Wiik i Forbruker Europa til Canariajournalen.

NRK skrev i 2013 en rekke saker om ferieklubb-svindel på Gran Canaria, da 74 personer ble arrestert i en omfattende opprulling.

SISTE NYTT

Siste nytt