NRK Meny
Normal

Tim Kaine blir Hillarys visepresidentkandiat

Dette er mannen som skal hjelpe Hillary Clinton å slå Donald Trump ved valget i november.

Presidentvalg 2016 Clinton Hillary Clinton, Tim Kaine

HILLARYS VISEPRESIDENT: – Han har aldri tapt et valg, sa Hillary Clinton om han to uker før han ble erklært

Foto: Andrew Harnik / Ap

Senator Tim Kaine fra Virginia er utnevnt som Hillary Clintons visepresident. Nyheten om at Kaine var Clintons foretrukne kandidat kom i form av en tweet til hennes tilhengere.

Laster Twitter-innhold

Kan nå latinovelgere

Tim Kaine er 58 år, katolikk og utdannet jurist. Han har lang politisk erfaring, og lærte seg spansk som katolsk misjonær for en jesuittorden i Honduras da han var i tjueårene.

Det skal ha formet ham som person, og spanskkunnskapene kommer godt med når han skal mobilisere latinovelgere til å bruke stemmeretten for å stanse Trump.

66 prosent av latinoene sier de vil stemme på Clinton, men tidligere valg har vist at mange blir sittende hjemme.

Laster Twitter-innhold

Kjedelig mann?

Kaine har beskrevet seg selv som en kjedelig mann.

– Jeg elsker den siden av ham, skal Hillary Clinton ha uttalt.

Han skal dessuten i likhet med Bill Clinton være musikalsk, og Bill har ifølge flere amerikanske media talt sterkt for hans kandidatur, og gitt hans støtte til valget av Kaine som visepresident.

Med Trumps valg av Mike Pence som sin visepresidentkandidat, og på bakgrunn av at Clintons store demografiske utfordring er hvite menn uten collegeutdanning, er hvit mann trolig et klokt valg.

Kaine er riktignok Harvard-utdannet jurist, men han er sønn av en sveiser og skal være god til å kommunisere med alle lag av befolkningen.

 Donald Trump (t.h.) skal offentliggjøre hvem som blir hansvisepresidentkandidat

KAN MATCHE PENCE: Clintons store demografiske utfordring er hvite menn uten collegeutdanning, da er hvit mann trolig et klokt valg. Her er Mike Pence sammen med DOnald Trump etter utnevnelsen.

Foto: JOHN SOMMERS II / Reuters/NTB Scanpix

Erfaren politiker

Senatoren fra Virginia har en omfattende bakgrunn fra offentlige verv. Fra 2006–2010 var han guvernør i Virginia, og før det ordfører i delstatens hovedstad Richmond. Det gjør Timothy Kaine til en av svært få amerikanere som både har vært ordfører, guvernør og senator.

– Han har aldri tapt et valg, sa Hillary Clinton om ham da de to møttes i forbindelse med det som åpenbart var en del av klareringsprosessen av de ledende kandidatene for jobben.

Kaine sitter dessuten i Senatets utenrikskomité, og Clinton har sagt hun gjerne vil ha en person med sikkerhetspolitisk erfaring. Da skader det heller ikke at han også har bakgrunn fra forsvarskomiteen og budsjettkomiteen i Senatet.

Kan sikre Virginia

Clinton sammen med Senator Tim Kaine på scenen

KAMPANJE: Kaine har en lang politisk erfaring, er katolikk og kan nå ut til latinovelgere.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Virginia er en av statene der Hillary Clintons margin er liten, 4,8 prosentpoeng i snitt på de fire siste målingene, i følge nettstedet RealClear Politics. Kaine er populær i hjemstaten, og kan bidra til å sikre at den ikke går til Donald Trump.

Virginia har 13 valgmannsstemmer ved presidentvalget 8. november. En meningsmåling nettsiden Politico har gjort, viser at Kaine er den beste visepresidentkandidaten for Hillary. Bill Clinton skal også ha gitt sin støtte til å velge Kaine som visepresidentkandidat, skriver The New York Times.

Kaine var også en av kandidatene til å bli president Obamas visepresident tilbake i 2008, men den gang falt valget på Joe Biden. Men nå ble det altså en Clinton i stedet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt